Deze wijnhandel uit het Antwerpse Aartselaar en Merksem was van 1995 tot 1999 sponsor van toenmalige Eersteklasser Germinal Ekeren.

In het seizoen 1995-’96 eindigde deze sympathieke club derde, na Club Brugge en RSC Anderlecht, en bemachtigde zo een UEFA Intertoto-ticket. In een poule met het Zwitserse FC Aarau, Het Noorse Tromsö, Torshavn uit de Faeröer en het Roemeense Universitatea Cluj eindigde Germinal tweede en kon zich daardoor niet plaatsen voor de volgende ronde. In de Beker van België werd Germinal in de 1/8ste finales uitgeschakeld (3-2 na verlengingen) in de derby op FC Antwerp. Het volgende seizoen wist men op een tiende plaats te eindigen maar pakte wel de Beker van België door in de finale Anderlecht te kloppen met 4-2 (na verlengingen). Voordien had Ekeren al SC Lokeren, Standard Luik en Eendracht Aalst gewipt. Ook het seizoen 1997-’98 was zeer succesvol voor de Noord-Antwerpse roodgele club want het eindigde alweer op een derde plaats in de eindklassering (nu na kampioen Club Brugge en Racing Genk). Ook in de Beker ging het vlot; het werd pas in de halve finale uitgeschakeld door Racing Genk. In de Europacup II kon Ekeren de eerste ronde overleven na een dubbele confrontatie met Rode Ster Belgrado. In de tweede ronde was het Duitse VfB Stuttgart te sterk. In hun laatste jaar van bestaan (1998-’99, want Germinal Ekeren fusioneerde met Beerschot tot Germinal Beerschot Antwerpen) eindigde men alweer op een tiende plaats. In de voorrondes van de UEFA Cup schakelde de club met Young Charly op de borst het Bosnische FK Sarajevo uit, maar verloor in de tweede ronde van het Zwitserse Servette Genève.

De nieuwe fusieclub Germinal Beerschot Antwerpen speelde ook één seizoen met Young Charly (1999-2000). In de competitie haalde de club een zevende plaats en in de Beker van België werd men in de 1/8 finales uitgeschakeld door Eendracht Aalst (4-1).

Bron: Zotteteen1, LimoWreck, Waterloo1974 

Foto’s: Kelocks, Verminosos por futebol      

Shirt van Germinal Ekeren (1995-1999)

Germinal Beerschot (1999-2000)