Quick, een Belgische keten van fastfoodrestaurants was van 2006 tot 2012 shirtsponsor van Germinal Beerschot en Beerschot Antwerpen Club. 

In het eerst jaar, seizoen 2006-’07, eindigde de fusie club Germinal Beerschot op een mooie zevende plaats in Eerste Klasse. In de Beker van België werd de club in de 1/16de finales meteen uitgeschakeld van toenmalige Tweedeklasser KV Mechelen met 1-0. Het volgende seizoen (2007-’08) werd in competitie nog beter gepresteerd. De “Ratten” besloten op de vijfde plaats, doch kwamen ze 12 punten te kort om Europees voetbal af te dwingen. In de Beker ging het heel wat beter dan het jaar voordien. In de 1/16 finales schakelde men Tweedeklasser Union uit (1-0); bekerde verder na de 1/8ste finales na strafschoppen tegen Tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven en stuurde KSV Roeselare (5-1 en 1-1) naar huis in de kwartfinales. Het was de latere Bekerwinnaar RSC Anderlecht dat Germinal Beerschot wipte in de halve finale (1-0 uit en 1-1 thuis). Het voetbaljaar 2008-’09 was heel wat minder voor de mannen van Het Kiel. Na een grijs seizoen werd beslag gelegd op een 13de plaats (op 18 ploegen). Ook in de Beker van België slaagde men er niet in goede prestaties te leveren. In de 1/16 finale werd er schandelijk verloren van Derdeklasser Racing Mechelen met 1-4. Het vierde jaar, (2009-’10), met Quick op de borst, werd er voor het eerst voor de Play-off’s gespeeld. Germinal Beerschot eindigde in de reguliere competitie als tiende en werd zo verwezen naar Play-off II. In een groep met KRC Genk, Standard Luik en Sporting Charleroi werd men derde. Het bekerverhaal eindigde dat jaar in de 1/8ste finale waar AA Gent te sterk was (1-0), nadat men eerst Derdeklasser Deinze uitgeschakeld had (3-0). Ook in het seizoen 2010-’11 was er een derde eindplaats in Play-off II voor Germinal Beerschot; en dat in een groep met KVC Westerlo, SV Zulte-Waregem en KV Kortrijk nadat men wederom dertiende was in de reguliere competitie. Voor de Beker werd er gewonnen in de 1/16de finale van Derdeklasser Eendracht Aalst (3-0). Maar de prestatie van het jaar was voor paars-wit het uitschakelen van Club Brugge (2-1) in de 1/8ste finale. Het was Cercle Brugge dat de “Bekerdroom” aan diggelen sloeg in de kwartfinales (2-0 uit en 1-1 op het Kiel).

In het zesde en laatste seizoen met deze sponsor, en onder de naam Beerschot AC, eindigde men in het seizoen 2011-’12 als elfde. Ook was er weer een derde plaats weggelegd in Play-off II waar RAEC Mons, SV Zulte-Waregem en Sporting Lokeren de tegenstanders waren. Het Bekerverhaal eindigde voor Beerschot in de kwartfinales na een nipte uitschakeling door KV Kortrijk (2-0 uit en 2-1 thuis). Daarvoor won men van Mouscron-Péruwelz (Derde Klasse) na strafschoppen in de 1/16 finale en van Cercle Brugge (0-1) in de 1/8 finale.

Bron: LimoWreck, Carremans, Gio, Hanske 85, Byl, Vyking

Foto: Oldfootballshirts