Dit West-Vlaams koopcentrum in Vichte was twee periodes shirtsponsor van SV Zulte-Waregem. Eerst van 2001 tot 2006 en een tweede maal van 2012 tot 2014.

In het seizoen 2001-2002, het eerste jaar na de fusie van KSV Waregem en het Oost-Vlaamse Zultse V.V., werd men kampioen in Derde Klasse en promoveerde naar Tweede Klasse. Het eerste seizoen (2002-’03) eindigde SVZW op een vierde plaats in de competitie, dat recht gaf op een eindronde voor een bijkomende stijger. In een reeks met KAS Eupen, FC Denderleeuw en Heusden-Zolder werd deze laatste eindwinnaar en mocht samen met kampioen Cercle Brugge promoveren naar Eerste Klasse. In het seizoen 2003-’04 bleven de groen-roden onder de verwachtingen en werden pas vijfde. Een jaar later werd men glansrijk kampioen met 73 punten, dertien punten meer dan KSV Roeselare, en steeg naar de hoogste afdeling. In de Beker van België bereikte Zulte-Waregem dat jaar de 1/16 finales waar men na een 1-1 gelijkspel bij Eersteklasser Sint-Truiden verloor met strafschoppen (9-8). Daarvoor had men Vierdeklasser Verbroedering Meldert uitgeschakeld met 5-0 en Tweedeklasser Vigor Wuitens Hamme met 2-1. Het laatste seizoen (2005-2006) van de eerste periode met Molecule als sponsor mocht men dus aantreden in de Eerste Klasse. Het werd een zeer geslaagd debuut want “Essevee” eindigde op een knappe zevende plaats in het eindklassement met 49 punten. In de Belgische Beker verbaasde de neo-Eersteklasser vriend en vijand. Na het uitschakelen van Club Brugge in de 1/16de finales (2-1), Tweedeklasser Verbroedering Geel (0-1) in de 1/8ste finales, KVC Westerlo (3-0 thuis en 3-1 op verplaatsing) in de kwartfinale en Standard in de halve finale (1-2 in Luik en 0-1 verlies thuis) speelden de West-Vlamingen de finale op 13 mei 2006 in het Koning Boudewijnstadion tegen Excelsior Moeskroen. SVZW pakte de Beker na een doelpunt in de toegevoegde tijd (2-1 winst).

Van 2012 tot 2014 werd Molecule voor een tweede keer shirtsponsor waarbij de club in het eerste seizoen (2012-’13) op een tweede plaats na RSC Anderlecht eindigde en zich plaatste voor Play-Off I. Daar streed men tot de allerlaatste wedstrijd mee om de titel, maar het waren de Brusselaars die kampioen speelde. In de Beker kon men dat seizoen niet verder geraken dan de kwartfinale waar men roemloos verloor tegen KRC Genk (1-0 thuis, maar 5-0 verlies in Genk). Eerder was men wel de sterkste in de 1/16de finales tegen Derdeklasser KVV Coxyde (1-0) en schakelde men in de 1/8ste finales Sporting Charleroi uit via strafschoppen (4-2) na een 2-2 gelijkspel. Ook het volgende seizoen (2013-’14) kon SV Zulte-Waregem zich plaatsen voor Play-Off I na een vierde plaats in de reguliere competitie. Daar eindigde men ook vierde na RSC Anderlecht (kampioen), Standard (tweede) en Club Brugge (derde). In de Belgische Beker verloor Zulte-Waregem de finale op 22 maart 2014 tegen het Oost-Vlaamse KSC Lokeren met 1-0. Daarvoor werd in de 1/16de finales VW Hamme uit Derde Klasse gewipt (1-2), werd in de 1/8ste finales Sporting Charleroi uitgeschakeld (0-3), won men in twee wedstrijden van Cercle Brugge in de kwartfinale en moest AA Gent de duimen leggen in de halve finale, dankzij een 0-1 overwinning en een 0-0 gelijkspel. Doordat Zulte-Waregem het vorige seizoen tweede werd in Play-Off I mocht men het laatste jaar met sponsor Molecule Europa in. In de derde voorronde van de Champions League verloor men van PSV Eindhoven (0-2 en 3-0) maar mocht wel naar de Europa League. In de Play-offronde schakelde men het Cypriotische Apoel Nicosia uit dankzij een 2-1 overwinning en een 1-1 gelijkspel. In de poulefase kwam men terecht in een reeks met Roebin Kazan uit Rusland, het Sloveense NK Maribor en het Engelse Wigan Athletic FC. SV Zulte-Waregem eindigde derdes en was uitgeschakeld.                   

Bron: Ype, Mickey111, LimoWreck, Byl, NPool, Zotteteen1, Bakel123, Kippenvoer    

Foto: Thesaurum Ludis