Dit pretpark gelegen bij Ieper was van 1983 tot 1986 shirtsponsor van A.A. Gent.

In het eerste seizoen 1983-’84 konden de Buffalo’s zich maar moeizaam redden want het eindigde op de 15de plaats in Eerste Klasse voor Beerschot, RWDM en FC Beringen. De beker van België was dan wel zeer succesrijk want Gent versloeg Standard Luik in de finale met 2-0. Daarvoor schakelden de Oost-Vlamingen Club Brugge (in de 1/8ste finales), KSC Lokeren (kwartfinale) en SK Lierse (halve finale) uit. In de UEFA-Cup werd men dan alweer in de eerste ronde gewipt door het Franse RC Lens.

Het seizoen 1984-’85 werd afgesloten met een zesde plaats in de eindrangschikking. De Bekerwinnaar van 1984 werd in dat jaar in de kwartfinale uitgeschakeld door SK Beveren nadat men in de 1/8ste finales wel Club Brugge had gewipt. Als Bekerwinnaar trad Gent dat jaar aan in de Europacup II, de Beker der Bekerwinnaars, maar men overleefde de eerste ronde niet door te verliezen van het Schotse Celtic Glasgow.

In het laatste seizoen (1985-’86) met deze shirtsponsor kon Gent beslag leggen op de vierde plaats in de rangschikking dat alweer recht gaf op Europees voetbal. Het bekerverhaal dat jaar was snel voorbij want Cercle Brugge was te sterk in de 1/8ste finales.     

Bron: LimoWreck, Zotteteen1

Foto: Bellewaerde Fun