Deze Limburgse club werd in 1954 opgericht, had groen-witte clubkleuren, kreeg bij KBVB stamnummer 5845 en speelde op het Roosburgstadion.

De club maakte sinds het seizoen 2003-’04 een opmars van Vierde Provinciale naar Eerste Provinciale waar het in 2009 zelfs meedeed aan de eindronde voor een bijkomende stijger naar Vierde Klasse. In diezelfde periode had de gemeente verfraaiingswerken uitgevoerd aan de accommodatie, maar de club zelf zat in financiële slechte papieren. Tot een gesprek met de gebroeders Loverix, die pas vertrokken waren bij Hedera Millen, soelaas bracht. Pierry zou instaan voor de sponsoring, terwijl Juan sportief zou bijspringen. 
Ex-St.Truiden coryfee Wilfried Sleurs werd coach en met Jean-Marie Abeels, Johan Vandecaetsbeek en Rudi Boes kwam heel wat ervaring de club binnen. Het supporterslegioen groeide gestaag en een oude zittribune van STVV vond haar definitieve thuis aan de Roosburg. Het Mergelland herleefde en ZZB werd in Vierde Provinciale kampioen met tien punten voorsprong. Ook het jaar nadien werd de hoofdprijs weggekaapt, al had de club na zeven wedstrijden de rode lantaarn in hun bezit. Succestrainer Reul bleef iets meer dan vijf seizoenen aan Zichen verbonden en leidde de ploeg ook naar Eerste Provinciale waar zelfs tweemaal een eindronde werd gespeeld. Na het vertrek van Reul in 2009 konden ook diens vervangers Lenskens en Canale het wegglijden niet vermijden, met een bescheiden tiende plaats als eindresultaat.

Het afhaken van enkele belangrijke sponsors en de beperkte infrastructurele mogelijkheden op de Roosburg zorgden er uiteindelijk voor dat de club verder wegzakte. Het gevolg liet niet lang op zich wachten: SC Zichen-Zussen-Bolder gaf eind december 2010 forfait.

Bron: Agora & Het Nieuwsblad

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be