Sporting Club Wolvertem werd opgericht in 1938 en sloot aan bij de Belgische Voetbalbond in het begin van de jaren veertig, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Stamnummer 3155 bleef verschillende decennia in de Brabantse provinciale reeksen spelen.

In 1976 bereikte de club, met geelblauwe kleuren, voor het eerste de nationale reeksen. Het bleef voorlopig echter bij dit ene seizoen Vierde Klasse want Wolvertem werd laatste en degradeerde weer. In 1986 promoveerde Wolvertem nog eens naar de nationale Vierde Klasse. De Vlaams-Brabanders eindigde hun eerste seizoen op een voorlaatste plaats, en verdween zo opnieuw na amper één jaar. In 1989 promoveerde men opnieuw en ditmaal eindigde men net boven de degradatiezone, en voor het eerst kon men zich redden in Vierde Klasse. Het was echter maar uitstel, een jaar later werd men weer laatste en zo zakte de club in 1991 weer naar de provinciale afdelingen. In het seizoen 1995-’96 werden “De Wolven” dan toch weer kampioen in Tweede Provinciale en bleven de volgende jaren in Eerste Provinciale spelen. In 2013 werd Wolvertem nogmaals kampioen en na ruim twee decennia promoveerde KSCW zo opnieuw naar het nationale voetbal.

In 2016 vormde Wolvertem samen met FC Merchtem 2000 (stamnummer 9361) de nieuwe fusieclub Hoger Op Wolvertem-Merchtem met het stamnummer 3155 van KSC. Deze nieuwe club met blauwrode kleuren begon in het seizoen 2016-’17 in de 3de Amateurklasse.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be