Deze oranje-zwarte club werd in 1919 opgericht als Sportvereniging Willebroek, werd lid van de UBSFA en startte in de Antwerpse regionale reeksen. Begin jaren 30 viel de club zonder terrein en werden nieuwe gronden aan de Appeldonkstraat gevonden. Enkele jaren later bereikte Willebroek echter voor het eerst de nationale voetbalreeksen. In 1936 trad men voor het eerst aan in de nationale bevorderingsreeksen, toen de Derde Klasse. Willebroek kon er zich de volgende jaren zonder moeite redden met zelfs de eerste seizoenen voor de Tweede Wereldoorlog meteen achtereenvolgens een tweede, derde en vierde plaats. Ook tijdens en na W.O.II eindigde men meestal bij de beteren. In 1952 werden echter grote competitiehervormingen doorgevoerd. Het aantal clubs in de hogere reeksen werd verminderd en een nieuwe Vierde Klasse werd in het leven geroepen. Deze deed voortaan dienst als laagste nationaal niveau en werd voortaan dus Bevordering. Hoewel SV vijfde was geëindigd diende de club door de inkrimping van de hogere reeksen toch een niveau te zakken. Men speelde het jaar nadien echter meteen kampioen en nam zo in 1953 weer zijn plaats in Derde Klasse in.
Willebroek bleef nog een jaar in Derde Klasse en streed er bijna elk jaar mee voor de hoogste plaatsen. In 1963 werd oud-international Bob Maertens er speler-trainer. Een eerste hoogtepunt beleefde de ploeg op 29 januari 1964, toen men in de Beker van België in de achtste finales Standard Luik uitschakelde na het nemen van strafschoppen. De kwartfinale tegen KFC Herentals werd enkele weken later echter verloren. Op het eind van dat seizoen werd de club uiteindelijk voor de eerste maal reekswinnaar in Derde Klasse en dit met een riante voorsprong van tien punten. In 1965 promoveerde SVW zo voor het eerst naar Tweede Klasse. De club had het echter moeilijk op dat niveau, en na twee seizoenen eindigde men afgetekend laatste. Zo zakte men in 1967 terug naar Derde. In 1969 werd de club “koninklijk” en veranderde zijn naam in K. Willebroekse SV. In 1972 eindigde men echter laatste en Willebroekse zakte terug naar Vierde Klasse. Men was daar echter bij de betere en na twee seizoenen werd dankzij een tweede plaats de terugkeer naar Derde Klasse afgedwongen. Tot begin jaren 80 bleef KWSV daar spelen.
Vanaf de jaren 80 begon er echter een moeilijkere periode voor de club. In 1982 zakte men immers terug naar Vierde Klasse. De club trok weg uit het oude Henry Pickery-stadion en op zaterdag 16 juni 1984 werd De Schalk, het nieuwe stadion van Willebroekse SV ingehuldigd. Men bleef nog een decennium in Vierde spelen, maar in 1990 vergrootten de problemen en zakte de club voor het eerst weg uit de nationale afdelingen. Na twee jaar provinciaal voetbal kon men even terugkeren naar Bevordering in 1992, maar in 1995 degradeerde men opnieuw naar Provinciale. 
Op het eind van de jaren 90 begon de club weer aan een opgang. In 1997-’98 won Willebroek de titel in Eerste Provinciale en promoveerde zo terug naar Vierde Klasse. Als extraatje had de club dat seizoen ook de provinciale Beker van Antwerpen gewonnen.

In 2000 ging K. Willebroekse SV een fusie aan met derdeprovincialer FC Meerhof dat bij de KBVB was aangesloten met stamnummer 7587. De fusieclub ging KVC Willebroek-Meerhof heten, en speelde met het oude stamnummer 85 van Willebroekse verder in de Vierde Klasse. De clubkleuren werden rood, wit en zwart.

Bron: Wim 48

Foto’s: Belgisch Weekblad SportClub, Maurice Terryn, Zie-Magazine 

In 1949

SV in 1957

K. Willebroekse SV in 1971