Deze Limburgse club werd opgericht eind 1958, sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond en kreeg stamnummer 6211. In 1959 ging men van start op het laagste provinciale niveau, in die tijd Derde Provinciale.

In 1973 werd Waltwilder VV kampioen in Derde Provinciale en promoveerde naar Tweede Provinciale. Het eerste verblijf duurde er drie seizoenen, maar in 1976 zakte men terug naar Derde. Dat seizoen nam de club nieuwe terreinen in de Sportveldstraat in gebruik. Na twee jaar in Derde Provinciale werd de club er weer kampioen en promoveerde nogmaals naar Tweede Provinciale. W.VV bleef in Tweede Provinciale spelen tot de club halverwege de jaren 80 een sterke terugval kende. In 1986 degradeerde men weer naar Derde Provinciale en een jaar later zakte men nog verder weg naar Vierde Provinciale, het allerlaagste niveau. In 1990 promoveerde men terug naar Derde Provinciale. Daar kon men zich de volgende seizoenen weer behoorlijk redden, vaak eindigden men zelfs in de subtop, tot men in 1998 via de eindronde weer verder promoveerde naar Tweede Provinciale. Na vijf seizoenen werd men daar kampioen en zo promoveerde Waltwilder VV in 2003 voor het eerst in de clubgeschiedenis naar het hoogste Limburgse provinciaal niveau. Het eerste seizoen in Eerste Provinciale was van korte duur, want in 2004 volgde al meteen weer de degradatie. Na twee jaar in Tweede Provinciale haalde Waltwilder daar de eindronde, die men succesvol afsloot en zo keerde de club in 2006 terug in Eerste Provinciale. Ditmaal kon men zich wel handhaven op het hoogste provinciale niveau.

In 2014 ging de club samen met gemeentegenoot Bilzerse Voetbalvereniging, dat op dat moment onderin zijn reeks in Tweede Provinciale speelde. De fusieclub werd Bilzerse Waltwilder VV genoemd en speelde verder met stamnummer 232 van Bilzen. Stamnummer 6211 van Waltwilder werd geschrapt.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be