In het Vlaams-Brabantse Landen werd op 6 juni 1963, in de deelgemeente Waasmont, Sporting Club opgericht. Deze wit-zwarte club kreeg bij de KBVB stamnummer 6621 en speelde hun thuiswedstrijden in de Lincentstraat.

Ondanks dat deze gemeente in het Vlaamse landsgedeelte lag traden ze in het seizoen 1964-’65 aan in de Luikse 3de Provinciale. Hun eerste jaar was veelbelovend wanneer ze op een zesde plaats eindigde. In het tweede seizoen van hun bestaan kwam er echter geen bevestiging want een zwakke 12de plaats was het resultaat. Aan het slot van het seizoen 1966-’67 totaliseert SC Waasmont slechts 9 punten met een laatste plaats tot gevolg.

Tot overmaat van ramp kon men niet meer beschikken over hun speelveld doordat de landbouwer, van wie zij dit terrein huurde, zich bedachte. De zoektocht naar een nieuwe locatie bleef zonder resultaat zodat de club 1 jaar inactiviteit aanvroeg. Doch deze onderbreking leidde tot het volledig verdwijnen van Sporting Club Waasmont en dat slechts vier jaar na de oprichting.

Bron en foto’s: 100 jaar KBVB clubvoetbal in het Hageland, Martin Simons