Cercle Sportif Visétois werd opgericht in 1924 en sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 369. Visé speelde verschillende jaren in de Luikse provinciale afdelingen, tot de club in 1948 voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen bereikte. In 1950 zakte Visé echter weer. De club zou nog enkele malen de nationale Vierde Klasse bereiken, maar telkens voor korte perioden, namelijk van 1964 tot 1966 en van 1971 tot 1975. Van 1980 tot 1989 kon Visé zich langere tijd handhaven in Vierde Klasse.
Op het eind van de jaren 80 was Visé echter weer in de provinciale reeksen beland. In 1992 kon de club voor één seizoen terugkeren in Bevordering, maar zakte weer. In 1994 promoveerde Visé echter opnieuw naar Bevordering dit keer zou de club in enkele jaren tijd verder opklimmen. In 1996 speelde de club kampioen in Vierde Klasse en promoveerde zo naar Derde Klasse. Twee seizoenen later, in 1998, werd Visétois daar tweede in zijn reeks. De club mocht deelnemen aan de eindronde, bereikte daar de finale, en won die met 2-1 van KSV Ingelmunster. De club promoveerde zo naar Tweede Klasse. In 1999 werd een nieuw stadion in gebruik genomen, het Stade de la Cité de L’oie. 
Het eerste verblijf in Tweede duurde slechts twee seizoenen, in 2000 zakte de club opnieuw. In het seizoen 2000-’01 werd Visé vierde in Derde Klasse B en mocht opnieuw aan de eindronde deelnemen. De club bereikte opnieuw de finale, maar verloor ze echter van KV Kortrijk. Normaalgezien moest KV Kortrijk echter omwille van financieel bankroet van Derde naar Vierde Klasse degraderen; de winst in de eindronde betekende echter dat Kortrijk als het ware onmiddellijk weer promoveerde, wat neer kwam op behoud in Derde Klasse voor deze club. De vrije promotieplaats naar Tweede Klasse kwam op deze manier in handen van Visétois, als verliezend finalist. In 2003 kwam de club slechts enkele punten tekort voor de eindronde in Tweede. In 2004 werd de naam tot CS Visé gewijzigd. Ook in 2004-’05 maakte Visé kans op de eindronde. Visé stond weliswaar in de staart van de rangschikking, maar op de voorlaatste speeldag stond de ploeg tweede in de rangschikking van de derde periode, op twee punten van toekomstig kampioen SV Zulte-Waregem. Een winst van Visé en een nederlaag van Zulte-Waregem op de laatste speeldag kon Visé nog een stek in de eindronde geven. Visé verloor echter met 0-1 van Dessel Sport en miste zo de periodetitel en de eindronde. Meer nog, de club werd in de eindstand gepasseerd door Dessel, belandde op de 16de plaats en moest een andere eindronde spelen, namelijk die om zich in Tweede Klasse te behouden. Visé verloor de finale van die eindronde in de verleningen van Oud-Heverlee Leuven en zakte opnieuw naar Derde Klasse. In het seizoen 2009-’10 werd Visé kampioen in de Derde Klasse B en promoveerde opnieuw naar Tweede Klasse. In 2011 kwam Wezet voor een deel in handen van de Indonesische familie Bakrie, die met de ploeg zo snel mogelijk wilde promoveren naar Eerste Klasse. De Zwitser Vittorio Bevilacqua werd aangesteld tot nieuwe trainer, maar werd na een week al vervangen door Marc Grosjean. Toen de resultaten uitbleven werd ook Grosjean op 19 september 2011 op de keien gezet. Hij werd opgevolgd door de Italiaan Loris Dominissini. In mei 2014 werden de Indonesische investeerders afgelost door investeerders uit Engeland en België. De voormalige Engelse international Terry Fenwick werd de nieuwe trainer.

Op 28 oktober 2014 werd de club failliet verklaard. Verschillende onbetaalde spelers en stafleden kwamen zo vrij, maar de club zette onder een curator het seizoen gewoon verder met onder meer jeugdspelers. In juni 2015 deelde de curator aan de KBVB mee dat er geen enkele betrouwbare oplossing werd gevonden om de club weer gezond te maken. Het stamnummer 369 werd vervolgens definitief geschrapt.

Bron: Swolla 82

Foto: Belgisch Weekblad SportClub

Cercle Sportif in 1949