Deze Luikse club, met blauwwitte kleuren, werd op 23 maart 1907 opgericht als SKILL. In 1918 fusioneerde de club met Racing de Lambermont en nam de naam Skill Racing Union aan. Het suffix Verviers kwam pas officieel in 1932 achter de naam te staan.
In het seizoen 1923-’24 speelde de club voor het eerst in de Tweede klasse. De ploeg werd daar twaalfde op veertien clubs, en eindigde zo op een degradatieplaats voor AEC Mons en US Doornik. SRU degradeerde maar kon na één seizoen terugkeren. De tweede poging was beter met een zevende plaats. Toch bleef de club in de schaduw van stadsgenoot CS Verviers staan, dat op dat moment nog in de hoogste klasse speelde. Het volgende seizoen speelde SRU in dezelfde reeks als CSV; SRU werd echter laatste en degradeerde naar Bevordering, in die tijd het derde niveau. Het jaar erna zakte SRU, ondertussen met stamnummer 34, echter ook weg uit Bevordering.
In de jaren 30 kon SRU enkele malen terugkeren naar Bevordering. De club speelde er twee seizoenen van 1931 tot 1933, en ook bij het begin van de Tweede Wereldoorlog speelde de club op dat niveau.
In de jaren vijftig had de club een heropleving. SRU Verviers werd in 1953 kampioen in zijn reeks in Vierde klasse, en herhaalde dit het volgende seizoen in Derde Klasse, en klom zo in twee jaar op tot in Tweede Klasse. SRU werd dertiende op zestien clubs met slechts twee punten achterstand op CS Verviers. Het volgende seizoen werd CS kampioen en SRU voorlaatste. Het zou het laatste seizoen van de club in de Tweede Klasse zijn. Het volgende seizoen ging de club verder op zijn negatieve elan en degradeerde. De club was op vijf jaar tijd van Vierde naar Tweede en terug naar Vierde Klasse gegaan. SRU Verviers verdween nu helemaal in de anonimiteit en zou ook nooit meer op het derde hoogste niveau spelen.
In 1964 leek het alsof de club zelfs niet meer in de Vierde Klasse kon blijven omdat men op een degradatieplaats strandde samen met Lommel SK, Verbroedering Geel en Patria FC Tongeren, maar door een beter doelsaldo was het Lommel dat zakte. Twee seizoenen later was het wel zover en degradeerde naar de Luikse Provinciale reeksen. In 1970 wist men terug te keren naar Vierde Klasse. Ditmaal duurde het verblijf er vier jaar, eer men opnieuw terugviel naar Provinciale. In 1980 slaagde men er nogmaals in naar Vierde te promoveren. Het eerste seizoen wist men nog nipt de degradatie te ontlopen, maar na een voorlaatste plaats in 1982 moest SRU na twee seizoenen Bevordering opnieuw degraderen. Na een jaar promoveerde club weer terug naar Bevordering en bleef er ditmaal vier seizoenen. Toen in 1984 CS Verviétois voor een jaartje naar de Provinciale reeksen degradeerde, speelde SRU Verviers zelfs even in een hogere reeks dan zijn grotere stadsgenoot. Na een seizoen Eerste Provinciale keerde SRU in 1988 weer in Vierde Klasse.
In 1990 fusioneerde de club met FC Ensival en nam de naam Royale Union Verviers Ensival (RUVE) aan. In 1993 eindigde de club weer op een degradatieplaats. De club ging failliet en startte opnieuw in de Vierde Provinciale onder de vertrouwde naam Skill Racing Union Verviers. In 2010 hield deze “oude” club echter ook op te bestaan.

Bron: Waterloo1974

Foto: La Cie du Pas Sage 

Skill Racing Union Verviers in 1910