De club werd opgericht in 1942 en sloot aan bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 3624. De clubkleuren waren rood-zwart-wit en Excelsior kwam vele jaren in de Limburgse provinciale reeksen uit, tot men in het begin van de 21ste eeuw doorstootte naar de nationale reeksen. In 1999 versloeg men in de interprovinciale eindronde vierdeklasser KSV Mol en RRC Estaimpuis en promoveerde zo naar de Vierde Klasse.

Na amper drie seizoenen slaagde Veldwezelt er al in de titel te pakken in zijn reeks, en stootte zo door naar Derde Klasse. In 2005 zakte men weer, maar twee jaar later dwong men opnieuw de promotie af.

In 2010 zat de club in de problemen. Nadat Péruwelz 24 punten afgepakt werd, stond Veldwezelt voorlaatste. De club zag het groene licht niet meer en degradeerde naar Vierde Klasse. Het eerste jaar na de degradatie behaalde men nog een plaats in de promotie-eindronde, maar de club kreeg het financieel moeilijk en raakte de volgende jaren in problemen. Eind november 2012 overwoog de club algemeen forfait te geven en begin december werd Excelsior Veldwezelt ook genoemd als één van de clubs die zouden verschenen zijn in een Panorama-televisiereportage over zwart geld in het voetbal. 

In december 2012 gaf de club uiteindelijk toch forfait en werden alle resultaten van de club geschrapt.

Bron:Carremans

Foto’s: exveldwezelt.be