In 1926 werd Sportkring Tourhout opgericht en was na Football Club Torhoutois de tweede voetbalclub in deze West-Vlaamse stad. SK kreeg stamnummer 822 toegekend en trad aan in witzwarte kleuren. Tot 1927 speelde de club aan de “Roeselaerse Kalsijde”, daarna tot 1946 aan de “Kortemarkse Kalsijde”. In 1952 werd de club koninklijk en de naam werd Koninklijke Sportkring Torhout. Tot 1963 speelde men aan de “Brildam” en later op het “Sportstadium”. KSK Torhout bleef meer dan een halve eeuw in de provinciale reeksen spelen, tot het in 1987 voor het eerst de nationale Vierde Klasse bereikte. De club trof er stadsgenoot KVK Torhout aan, dat er in de jaren 70 en 80 al verschillende jaren had gespeeld. Beide Torhoutse clubs konden zich handhaven in Vierde Klasse, en KSK wist er de volgende jaren meermaals voor het oudere KVK te eindigden.
In het seizoen 1991-’92 strandden zowel KSK als KVK op een degradatieplaats en besloten te fusioneren tot Torhout 1992 Koninklijke Maatschappij met stamnummer 822 van “SK”. De clubkleuren werden groen-zwart.

In 2000 kwam het tot onenigheid binnen de fusieclub en een aantal mensen richtte in 2001 een nieuwe club op met de naam New Sportkring Torhout 2001, dat zich bij de KBVB aansloot met stamnummer 9388. Hiermee riep men de oude clubnaam nieuw leven in. Men nam ook de oude clubkleuren zwart en wit aan. De nieuwe club ging van start in Vierde Provinciale. In 2002 kreeg men van de KBVB de toelating de clubnaam te wijzigen in SK Torhout, de naam die tien jaar eerder was verdwenen. 

Bron: Vedett, LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be