Na de Tweede Wereldoorlog, op 20 augustus 1948, sloot de Vlaams-Brabantse club Sparta Ternat, met groen-witte kleuren, aan bij de Belgische Voetbalbond, met stamnummer 4982. De club trok zich echter reeds tegen 1950 terug. Een nieuwe club werd opgericht, op 1 mei 1950, met de naam Sporting Ternat, dat koos voor rood-witte uitrusting en aansloot met stamnummer 5368. Men wist zich geleidelijk aan op te werken in de Brabantse provinciale reeksen. 

Eind jaren 90 begon men voor het eerst te denken aan een fusie binnen de gemeente Ternat met de clubs uit de deelgemeenten Wambeek en Sint-Katarina-Lombeek. Vooral SK Lombeek, dat toen in Vierde Klasse speelde, maar in financiële problemen zat, drong aan op een fusie. Sporting Ternat en KFC Wambeek stonden hier echter zeer weigerachtig tegenover en bijgevolg kwam de fusie er niet. SK Lombeek fusioneerde dan maar met KFC Liedekerke. Twee jaar later werd deze fusie teniet gedaan door financiële problemen en men fungeerde terug als SK Lombeek. 

Eind 2005 kwamen de fusiegesprekken opnieuw op gang waarbij Sporting Ternat deze keer wel achter een fusie stond. Het kwam al gauw tot officiële gesprekken tussen de drie Ternatse clubs en een definitieve fusie leek lang in de maak. In maart 2006 trok KFC Wambeek zich terug; de club besliste dat het op eigen kracht wilde blijven verdergaan. Bij Sporting Ternat en SK Lombeek kwam het begin juli 2006 wel tot een akkoord. De twee clubs fusioneerden tot KSK Lombeek-Ternat en speelde verder met het stamnummer 5368 van Ternat.  

Bron: Lexicon der Clubs, LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be