In 1925 sloot Temsche Sportkring zich aan bij de Belgische Voetbalbond. De club was een politieke tegenpool van het eerder opgerichte Temsica F.C., dat weliswaar pas later aansloot bij de Voetbalbond. Temsche SK speelde in roodwitte kleuren in de schoolstraat en ging van start in de regionale reeksen. Bij de invoering van de stamnummers in 1926 kreeg het stamnummer 501 toegekend.

De club klom gestaag op en in 1931 bereikte Temsche SK voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd het derde niveau. De club kon er zich een paar seizoenen standhouden, maar door een voorlaatste plaats zakte men in 1934 na drie jaar nationaal voetbal weer. In 1935, een seizoen later, keerde Temsche al weer terug in Bevordering. Men kende bij de terugkeer een goed eerste seizoen en haalde er meteen een derde plaats. De club kon dit resultaat niet herhalen, en twee jaar later strandde men op een laatste plaats. Opnieuw degradeerde Temsche na drie seizoenen uit de nationale reeksen.

De rivaliteit tussen Sportkring en Temsica was zo hevig dat de Belgische Voetbalbond besliste om bij derby’s tussen de twee ploegen scheidsrechter-trio’s in te zetten uit hogere afdelingen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog keerde Temsche SK niet meer terug op het nationale niveau en in 1945 kwam het dan toch tot een fusie met FC Temsica. De fusieclub werd Sportvereeniging Temsche (KSV Temse) genoemd en sloot zich volgens de reglementen van die tijd aan bij de KBVB met het nieuwe stamnummer 4297. Stamnummer 501 van Temsche SK verdween definitief.

Bron: LimoWreck & Ronny De Schepper

Foto: Ronny De Schepper

Het F.C. Temsica, anno 1912, dat nadien fusioneerde met Temsche SK