FC Stekene Sportief werd opgericht in 1937 en sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 3448. De club met wit-gele kleuren ging er van start in de Oost-Vlaamse provinciale reeksen, waar het de volgende decennia bleef spelen. In 1977 sloot in Stekene ook een andere voetbalclub zich aan bij de KBVB, VV Straatje, met stamnummer 8552.

In de jaren 90 kende Stekene Sportief een goede periode, en speelde meerdere seizoenen in Tweede Provinciale. In 2000 behaalde men daar de titel en promoveerde de club naar Eerste Provinciale. Het verblijf op het hoogste provinciale niveau duurde maar een seizoen. In 2001 zakte Stekene Sportief weer naar Tweede Provinciale, en de volgende jaren zakte de club weer snel terug naar Derde en ten slotte naar Vierde Provinciale. Ook extra-sportief had de club problemen. De terreinen aan de Stadionstraat bevonden zich in een woonzone, waar de volgende jaren zou gebouwd worden. De club zou zijn stadion moeten verlaten. Daarom startte het bestuur in 2008 fusiegesprekken met VV Straatje Stekene, dat ondertussen tot in Tweede Provinciale was opgeklommen. Een groep binnen het bestuur wou echter niet dat het stamnummer zou verdwijnen, waarop er een nieuwe voorzitter werd verkozen, en de fusiegesprekken afsprongen. In 2009 haalde Stekene Sportief de titel in Vierde Provinciale en promoveerde weer naar Derde Provinciale, waar het de volgende jaren bleef spelen.

In 2013 zou de club definitief het Roggemanstadion moeten verlaten en daarom startte de gemeente Stekene nieuwe fusiegesprekken tussen KFC Sportief en VV Straatje. Alweer een groep van de club kon zich echter hiermee niet verzoenen en trok met een aantal spelers naar het naburige FC Herleving Sint-Pauwels. Die club zou officieus verder spelen als Herleving Sportief Sint-Pauwels onder stamnummer 5049 van Sint-Pauwels. De rest van Stekene Sportief ging wel een samenwerking aan met Straatje, dat voortaan als Avanti Stekene verder speelde met stamnummer 8552. Stekene Sportief zelf hield zo op te bestaan en het vrijgekomen stamnummer werd officieel nog overgekocht door RSC Ophasselt, een Vierde-provincialer uit Geraardsbergen, aangesloten met stamnummer 3863. Door die louter theoretische fusie met Stekene Sportief tot RSC Ophasselt Sportief kon die club zo het volgende seizoen in Derde Provinciale aantreden. Stamnummer 3448 van Stekene Sportief werd definitief geschrapt.

Bron: LimoWreck

Foto: De Voorpost

Stekene Sportief in het seizoen 1988-’89