Deze Luikse club werd in 1919 opgericht en sloot zich aan bij de UBSSA, de voorloper van de KBVB. Sprimont Sportive bleef in de provinciale afdelingen hangen. Tegen het eind van de jaren zestig was Sprimont, met geel-blauw-rode kleuren, weggezakt tot in 4de Provinciale. Ook daar bleven de Luikenaars enkele decennia hangen.

Halverwege de jaren negentig begon men aan een steile opmars. In enkele seizoenen tijd klom men terug op tot het hoogste provinciaal niveau in 1995. In 1997 kon de club, met stamnummer 260, zelfs daar opnieuw promoveren. Voor het eerst in zijn geschiedenis stootte Sprimont Sportive door naar de nationale reeksen, de Vierde Klasse. De club dwong er meteen een plaats in de eindronde af, beëindigde die succesvol en stootte zo in 1998 na amper één seizoen zelfs door naar Derde Klasse. Sprimont kon er zich behoorlijk handhaven, zakte in 2001 even terug, maar nam na één seizoen zijn plaats in Derde weer in.

In 2002 ging men de fusie aan met Royal Comblain Sport (stamnummer 1248). De fusieclub ging Royal Sprimont Comblain Sport heten, en speelde met stamnummer 260 van Sportive verder in Derde Klasse. Stamnummer 1248 van Comblain verdween.

Bron: Waterloo1974

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be