Deze Naamse club werd opgericht in 1905 onder de naam Circle Tamines met als clubkleuren groen en wit. Het speelde in de competitie Fédération Wallonne des Sports Athlétique . Na de Eerste Wereldoorlog ontstond een andere club: Unie Football Club Tamines met bordeaux-blauwe kleuren en die hun wedstrijden speelden op hetzelfde terrein dan Circle.

Op 8 mei 1921 besloten de twee clubs te fusioneren onder de naam Entente Tamines. Aan het einde van het seizoen 1922-’23 kon de club promoveren naar Bevordering en werd de eerste club van de provincie Namen. In december 1926, toen de KBVB de stamnummers invoerden kreeg E. Tamines het nummer 127. Vanaf 1930 werd de club herkend als Koninklijk en werd zo Royal Entente Tamines. De grootste rivalen in die tijd waren de voetbalclubs Namur Sports en CS Ardennais. 

R.E.Tamines verbleef 4 seizoenen in de Nationale reeksen en speelde de volgende 30 jaar op Provinciaal niveau. In 1984 kon het alweer voor vier seizoenen Nationaal spelen. 

Onder leiding van Leopold Georges Castellan Orban, promoveerde de club in 1996 terug naar 4de Klasse. Maar door financiële moeilijkheden moest het in 1997 noodgedwongen een fusie aangaan met R. US Falisolle (stamnummer 4415). Die nieuwe fusieclub werd Royal Entente Sambrevilloise genoemd.

In 1999 kon het zich plaatsen voor de eindronde voor promotie naar 3de Klasse, maar viel te licht uit. In 2000 stopte het stamnummer 127 met hun voetbalactiviteiten als gevolg van een faillissement. Het stamnummer werd overgenomen door Royal Moignelee Sport die de naam veranderde in Royal Union Sambrevilloise. 

Bron: Limo Wreck

PS: Foto’s van deze verdwenen club zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be