Net voor de Tweede Wereldoorlog komt Molenzonen Vooruit uit Rotselaar aansluiten bij de Vlaamse Voetbal Bond. Eén jaar later noemt de VVB in haar bondsblad de club als Racing Club Rotselaar. Deze verdwijnt in 1943 uit de Vlaamse Voetbal Bond. Er mag dan ook aangenomen worden dat dit dezelfde club is die in dat jaar aansluit bij de Koninklijke Belgische Voetbal Bond.

Het speelveld van deze Vlaams-Brabantse club met groen-blauwe kleuren bevond zich toen langs de Statiesteenweg in Rotselaar. In het seizoen 1943-’44 kan de ploeg zich dadelijk met de toppers meten en eindigt mooi op een vierde plaats. Het eerste jaar na de oorlog blijft de club inactief, maar vanaf 1946 staat er weer een elftal paraat.

Sportief loopt het niet meer zoals verhoopt. Na drie seizoenen lang telkens de laatste plaats bezet te hebben kan het team in het seizoen 1949-’50 eindelijk één ploeg achter zich laten, en dit in 3de Gewestelijke Afdeling. Dit is slechts een schamele troost en de club besluit zich terug te trekken uit competitie.

Bron & Foto: 110 jaar KBVB clubvoetbal in het Hageland, Martin Simons