In 1913 werd Union Sportive Quiévrainoise opgericht, dat in 1916 effectief lid werd van de Belgische voetbalbond met stamnummer 70. Men ging na de Eerste Wereldoorlog in de gewestelijke Henegouwse reeksen spelen. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1945, vroeg men de koninklijke titel aan, die men in 1951 kreeg toegekend.

De club met rood-witte kleuren bleef de hele 20ste eeuw in de Provinciale reeksen spelen. Enkele jaren stond de club zelfs in de laagste, 4de Provinciale reeks, waar men ooit allerlaatste eindigde. In het begin van de 21ste eeuw kende de club problemen en hield uiteindelijk in 2008 op te bestaan. Het oude stamnummer 70 werd definitief geschrapt. RUS Quiévrain speelde op dat moment in Derde Provinciale.

In Baisieux, een deelgemeente van Quiévrain, speelde sinds eind jaren 60 A.S. Baisieux. Deze club was bij de KBVB aangesloten met stamnummer 7195 en ook actief in de lagere Provinciale reeksen. In 2010 wijzigde deze club haar naam in AS Baisieux-Quiévrain 70, als verwijzing naar de club die een paar jaar daarvoor was verdwenen, en men ging in het oude stadion van Quiévrain spelen.

Bron: LimoWreck