In 1938 sloot FC Poederlee zich aan bij de Belgische Voetbalbond, waar men stamnummer 2643 kreeg toegekend. De club bleef er de volgende halve eeuw in de Antwerpse Provinciale reeksen spelen.

In 1987 bereikte de rood-groene club voor het eerst de Nationale bevorderingsreeksen of Vierde Klasse. De club wist er zich te handhaven en in het tweede seizoen slaagde men er al in reekswinnaar te worden. Voor het eerst stootte men zo in 1989 door naar de Derde Klasse.

Ook op dit niveau deed KFC Poederlee (ondertussen in 1988 Koninklijk geworden) het goed en eindigde er de volgende seizoenen makkelijk in de middenmoot. In 1997 haalde men daar zelfs een plaats in de eindronde, hoewel men slechts achtste was geëindigd. In die eindronde was Hoogstraten VV echter te sterk. Het volgende seizoen, 1997-’98 verliep echter helemaal niet goed. Poederlee behaalde in 30 competitiewedstrijden slechts één enkel puntje en eindigde uiteraard allerlaatste.

KFC Poederlee degradeerde niet meer, want hield het na dat seizoen voor bekeken. Stamnummer 2643 werd zo in 1998 definitief geschrapt. Kort daarna werd een nieuwe club opgericht, VC Poederlee. Deze club sloot zich aan bij de Voetbalbond met stamnummer 9328 en ging van start in de laagste provinciale reeksen.

Bron: LimoWreck

Foto: Kempens erfgoed