Ourodenberg Sport (gehucht van Aarschot) werd opgericht in 1930 en debuteerde in de Vlaamse Voetbal Bond.  Op 1 september 1942 sloot de club, met geel-zwarte uitrusting, aan bij de KBVB, waar men stamnummer 3587 kreeg toegekend.

Ourodenberg Sport bleef verschillende decennia in de Brabantse Provinciale reeksen spelen. In Aarschot zelf speelde al een oudere club, KV Aarschot, die na de Tweede Wereldoorlog een tweetal decennia in de Nationale reeksen speelde.

Terwijl Aarschot Sport teruggezakt was naar de provinciale reeksen, bereikte in 1974 het jongere Ourodenberg Sport de nationale Bevorderingsreeksen, de Vierde Klasse, en werd zo de hoogst genoteerde Aarschotse club. Meteen waren zij “de ploeg van ’t stad”. Het eerste seizoen kon men zich nog in de middenmoot handhaven, maar in het seizoen 1975-’76 eindigde Ourodenberg afgetekend als allerlaatste in zijn reeks, na slechts twee competitieoverwinningen in een heel seizoen. De club zakte naar Eerste Provinciale, maar kon na één seizoen in 1977 weer terugkeren naar de nationale Vierde Klasse. Deze terugkeer was van korte duur; Ourodenberg werd voorlaatste en zakte opnieuw.

Bij het 50-jarig bestaan in 1980 werd de club koninklijk. In juli 1982 werd de clubnaam gewijzigd in Koninklijke Ourodenberg Sport. Ondertussen was men in 1981 opnieuw gepromoveerd naar Vierde Klasse. Het eerste seizoen verliep goed, met een derde plaats in de eindstand. Het volgende seizoen strandde Ourodenberg echter weer op een degradatieplaats.

Onder impuls van de hoofdsponsor ging Ourodenberg in 1983 de fusie aan met de andere club uit de stad, Aarschot Sport. De nieuwe fusieclub werd KV Ourodenberg-Aarschot genoemd en speelde verder met stamnummer 441 van Aarschot Sport in de Provinciale reeksen. Het stamnummer 3587 van Ourodenberg Sport werd definitief geschrapt.

Bron: LimoWreck, 100 jaar KBVB clubvoetbal in het Hageland, Martin Simons

Foto’s: 100 jaar KBVB clubvoetbal in het Hageland, Martin Simons

Het allereerste team in 1930

In 1953

Seizoen 1968-’69

Seizoen 1981-’82