De club werd in 1915 opgericht in het Antwerpse Mortsel als VV Oude God Sport en sloot in 1916 aan bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 68. Tegen 1923 speelde de club reeds in de nationale reeksen.

Oude God speelde vanaf 1923 vijf seizoenen in de Eerste Afdeling (huidige Tweede Klasse). In 1928 werd men voorlaatste en volgde een degradatie naar Bevordering (toen de Derde Klasse). Na vier seizoenen, in 1932, slaagde Oude God er in zijn reeks te winnen, en opnieuw promotie naar de Eerste Afdeling af te dwingen. Dit eerste seizoen was weinig succesvol. Oude God werd laatste en zakte meteen weer naar Bevordering. Oude God slaagde er het jaar nadien echter meteen in om daar opnieuw kampioen te worden. De club promoveerde opnieuw naar de Eerste Afdeling, en kon er zich ditmaal langer handhaven. Oude God bleef echter een middenmoter in die Eerste Afdeling, met als uitschieter het seizoen 1936-’37, toen men tweede eindigde in zijn reeks. Op het eind van de Tweede Wereldoorlog kreeg de club het echter moeilijk om zich te handhaven. In 1947 strandde men uiteindelijk afgetekend op de allerlaatste plaats, en Oude God zakte weer naar Bevordering. Ook daar ging het elk jaar moeilijker, tot Oude God in 1950 laatste werd. Na een kwarteeuw in de nationale reeksen zakte Oude God zo opnieuw naar de Antwerpse provinciale reeksen. In 1955 kon men nog even terugkeren naar Bevordering (na competitie-uitbreidingen ondertussen de Vierde Klasse), maar na twee seizoenen degradeerde men weer naar provinciale. Het zou drie decennia duren eer Oude God opnieuw in de nationale reeksen zou verschijnen. In 1988 was men opnieuw naar Vierde Klasse gepromoveerd. In het seizoen 1989-’90, het tweede seizoen in Vierde, strandde Oude God zelfs op een tweede plaats in zijn reeks, op amper één puntje van reekswinnaar Lyra TSV, en miste zo een verdere promotie. Oude God bleef nog enkele seizoenen meedraaien in Vierde Klasse, maar in 1994 volgde opnieuw de degradatie naar Eerste Provinciale. Het jaar erop zakte de club zelfs verder naar Tweede Provinciale. Zelfs daar ging het bergaf, en in 1999 zakte Oude God verder weg naar Derde Provinciale. Na twee seizoenen eindigde men daar als allerlaatste in zijn reeks, en zo belandde de club in 2001 op het allerlaagste niveau, Vierde Provinciale. Daar kreeg men het gezelschap van VC Mortsel, een pas opgerichte club uit de gemeente.

Uiteindelijk hield Oude God het voor bekeken, en stamnummer 68 werd geschrapt. Op de terreinen van Oude God ging de nieuwe Mortselse voetbalclub spelen, die de naam VC Mortsel OG had aangenomen, waarbij OG stond voor “Oude God”.

Bron: LimoWreck

Foto’s: Asper96

De ploeg uit 1937