In 1913 werd Crossing FC Ganshoren opgericht en sloot zich aan bij de voetbalbond en kreeg later stamnummer 451 toegekend. Bij het 25-jarig bestaan in 1938 werd de club koninklijk en heette Royal Crossing FC Ganshoren. In 1942, tijdens de Tweede Wereldoorlog, verscheen de club in de bevorderingsreeksen, aanvankelijk de Derde Klasse, vanaf 1952 de Vierde Klasse, waar de Brusselaars tot 1959 speelden.

De club veranderde in 1959 van naam en werd Royal Crossing Club Molenbeek en verhuisde naar Sint-Jans-Molenbeek. Datzelfde jaar promoveerde men uit Bevordering naar Derde Klasse. De blauwwitte club zat in de lift en speelde drie seizoenen later kampioen. Zo mocht RCCM in 1962 voor het eerst van start in Tweede Klasse. In 1969 werd de club tweede in Tweede Klasse, met evenveel punten als winnaar AS Oostende.
De club fusioneerde in datzelfde jaar met Royal Cercle Sportif de Schaerbeek. De fusieclub heette Royal Crossing Club de Schaerbeek, koos voor groen en wit als kleuren en ging in het Crossingstadion in het Josaphatpark te Schaarbeek spelen onder stamnummer 55 van Schaerbeek. Stamnummer 451 werd geschrapt.

Bron: LimoWreck

Foto: Aftrap in Brussel, Kurt Deswert