Deze Gentse club was opgericht in 1924 en sloot zich op 1 juli aan bij de Belgische Voetbalbond onder de naam Football Athletic Club Eendracht Gent. Een jaar later, op 1 september 1925, veranderde de naam in Football Club Athletic Meulestede verwijzend naar de wijk Meulestede. Bij de invoering van de stamnummers in 1926 kreeg men 432 toegekend.
Meulestede speelde lange tijd in de Oost-Vlaamse regionale afdelingen. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1947, slaagde de club er voor het eerst in de nationale reeksen te bereiken. Tot halverwege de jaren 50 werd afwisselend tussen de nationale bevorderingsreeksen (eerst Derde, later Vierde Klasse) en de provinciale afdelingen gevoetbald, maar zakte dan weer weg. Bij het 25-jarig bestaan kreeg de club de koninklijke titel, en werd zo op 4 juli 1951 Koninklijke Football Athletic Club Meulestede.
Op 1991 zou KFAC Meulestede fuseren met een andere Gentse club, namelijk Standaard Gent. Die club, voluit Football Athletic Club Standaard Gent, was zelf uit een fusie ontstaan in 1941, en bij de voetbalbond aangesloten met stamnummer 3002. Bij de fusie van Meulestede met Standaard Gent op 1 juli 1991 werd het stamnummer 432 van Meulestede behouden; dat van Standaard Gent werd definitief geschrapt. De naam werd bovendien ook volledig vernederlandst naar Koninklijke Voetbalvereniging Standaard Meulestede.
In 2000, toen men in Eerste Provinciale aantrad, werd het stamnummer geschrapt toen de club in een fusie met Royal Racing Club Gent opging als Royal Racing Club Gent-Zeehaven.

Bron: LimoWreck

Foto: Willy Balasse