De wit-zwarte club met stamnummer 2372, uit de wijk Ons Dorp, sloot zich in 1938 aan bij de Belgische Voetbalbond en ging er van start in de West-Vlaamse regionale reeksen. In de stad speelde sinds het begin van de eeuw al KSC Menen, dat al een tijdje actief was in de nationale reeksen. Toekomst Menen bleef de rest van de volgende decennia in de provinciale afdelingen spelen.
In 2006 werd De Toekomst kampioen in Vierde Provinciale. In 2008 haalde men via de eindronde een ticket naar de Tweede provinciale, maar men degradeerde in 2009 meteen weer naar Derde Provinciale. In de zomer van 2010 haalde KFCDTM voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de stadsbeker binnen. In het seizoen 2012 degradeerde de club opnieuw naar Vierde Provinciale waar men de volgende jaren bleef hangen.
Eind 2013 besliste men een fusie aan te gaan met KSC Menen, dat op dat moment in Vierde Klasse speelde. Beide clubs gingen in 2014 samen verder als Sporting Club Toekomst Menen met stamnummer 56 van KSCM. Stamnummer 2372 werd definitief geschrapt.

Bron: Sceevn

Foto: Carine Nowé