In 1925 werd FC Maaseik opgericht, sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond en ging in de lagere Limburgse regionale reeksen spelen. In het eerste seizoen werd de club, met rood-groene kleuren al meteen kampioen. Het tweede hoogtepunt van de club volgde in het seizoen 1937-’38, toen de club ongeslagen kampioen werd en promoveerde naar 1ste Provinciale. In het seizoen 1941-’42 speelden men alweer kampioen en promoveerde naar de Nationale Bevordering, dat toen nog de Derde Klasse was. Na twee seizoenen (na de oorlog) zakte Maaseik echter weer naar de provinciale reeksen, en zou nooit meer zo hoog spelen. Eind jaren 40 zakte men zelfs verder naar Tweede Provinciale. In het seizoen 1957-’58 keerde Maaseik terug naar Eerste.
De jaren 60 brachten geen verbetering voor de club die wegzakte naar de Derde Provinciale. Het was toen moeilijk om een voltallige ploeg te vinden en het supportersaantal was geslonken tot 50 toeschouwers per wedstrijd.
Eind de jaren 60 werd er weer wat geld in club gestoken. Men kreeg een nagelnieuwe kantine met moderne kleedkamers en douches. Nadien werd de club door FC Molenbeersel beschuldigd van omkoping van de scheidsrechter tijdens een wedstrijd waarin Maaseik aan de rust met 5-0 voor stond. De klacht werd aanvaardt door de voetbalbond en in plaats van te promoveren naar Tweede degradeerde de club naar de reservecompetitie. Na de hel van de reservecompetitie en de Derde Provinciale promoveerde de club na het seizoen 1972-’73 weer naar Tweede. In 1977-’78 stootte men weer door naar Eerste Provinciale. Daar was de club niet zo succesvol maar in 1979-’80 geraakte Maaseik wel een eind ver in de Beker van België en werd door Eersteklasser FC Winterslag geëlimineerd door met slechts 0-1 te verliezen. Een jaar later werd de club tweede en miste zo promotie naar Bevordering. In 1983 degradeerde men opnieuw maar kon na één seizoen terugkeren. In 1987 was het weer voorbij en na drie seizoenen verzeilde de club opnieuw in Derde Provinciale.
Het seizoen 1991-’92 was er eentje om in te kaderen voor de club. Maaseik haalde 58 punten op 60 (toen nog in een systeem met twee punten voor een zege). Midden jaren 90 verhuisde men naar een nieuw stadion en was bijna elk jaar titelkandidaat. Een keer haalde de club zelfs bijna promotie via de interprovinciale eindronde, maar omdat er een Waalse club verdween diende Jeunesse Arlonnaise een klacht in en vond dat een andere Waalse club de plaats moest innemen. RLC Hornu promoveerde in de plaats van Maaseik. Enkele seizoenen later promoveerde men wel maar degradeerde onmiddellijk. Door het vele geld dat in de club was gepompt, had men te kampen met financiële problemen en uiteindelijk ging men failliet.

Maaseik FC fusioneerde in 2005 met FC Neeroeteren, dat met stamnummer 2426 speelde. De fusieclub werd Eendracht Neeroeteren-Maaseik genoemd en speelde verder met het stamnummer van Neeroeteren. Stamnummer 941 van Maaseik werd definitief geschrapt.

Bron: Waterloo1974

Foto: W. Decan

De ploeg van Maaseik FC dat in het seizoen 1937-’38 kampioen speelde zonder één punt te verliezen.