Op 1 mei 1942 werd in deze Antwerpse wijk Athletiek Club Luchtbal Sport opgericht, een vereniging gesticht met een bijzonder doel om in de wijk Luchtbal sportmeetings te organiseren. Voornamelijk waren dat atletiek en voetbalwedstrijden. In 1948 sloot men aan bij de KBVB, kreeg er stamnummer 4900 toegewezen en koos voor paars-witte kleuren.

Op 1 juni 1961 werd er een officieuze fusie aangegaan met Sportkring Canadaboys dat met stamnummer 4872 en rood-witte clubkleuren sinds 1947 in de Antwerpse regionale afdelingen speelde. De naam veranderde in Luchtbalboys waarbij men nieuwe kleuren koos; groen-wit en speelde verder met het stamnummer 4900.

Op 1 juli 1993 kreeg men de koninklijke titel en werd zo Koninklijke Voetbalclub Luchtbalboys. Aangezien er in deze sociale wijk heel wat migranten woonde, speelde er in de club veel leden met verschillende nationaliteiten. Ondanks dat de stad Antwerpen en de Koning Boudewijnstichting deze club ondersteunde voor een sociaal werk hield men toch op te bestaan. Op 27 juni 2009 werd KV Luchtbalboys geschrapt bij de voetbalbond en werden terreinen omgevormd tot speelpark.

Bron: Sonty 567, Lexicon der Clubs

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be