Deze club ontstond op 28 juni 1922 als Standard Club Sportif Louvaniste en dit door een fusie van Standaart Club Leuven (opgericht in 1916 met rood-witte kleuren) en Club Sportif de Louvain (opgericht in 1909 met groen-witte kleuren). In 1925 veranderde men de naam in Sporting Club Louvain omdat de beheerders het plan hadden om ook een atletiekclub en een paardensportsectie aan de bestaande voetbalclub toe te voegen. Bij de invoering van de stamnummers in 1928 kreeg Sporting Club het nummer 223 toegewezen van de KBVB en bereikte men voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd het derde niveau. SC Louvain trof er stadsgenoten Stade en Victoria aan, maar kende er minder succes. Men eindigde er het seizoen als allerlaatste en na één seizoen zakte men weer naar de Brabantse provinciale reeksen.
In 1934 promoveerde men voor een tweede keer naar de nationale bevorderingsreeksen, waar men opnieuw stadsgenoten Stade en Victoria trof. Ditmaal kon Sporting Club zich redden. In 1936 behaalde men er een vierde plaats, in het seizoen dat stadsgenoot Stade er kampioen werd. Tot het eind van de jaren 30 bleef Sporting Club bij de beteren in hun reeks en bleef er ook tijdens de Tweede Wereldoorlog spelen.

Na de oorlog kwam het tot een samensmelting van verschillende Leuvense voetbalclubs. Sporting Club stopte in juni 1945 en ging een officieuze fusie aan met Victoria, bij de Voetbalbond aangesloten met stamnummer 206. Men ging verder in Bevordering onder de naam Daring Club Leuven, onder stamnummer 223 van Sporting Club.

Bron: Lexicon der Clubs, LimoWreck

Foto: Leuvense voetbalploegen   

Seizoen 1934-1935