Deze Limburgse club werd opgericht in 1925 en sloot zich als Voetbal Vereniging Looi Sport Tessenderlo aan bij de Belgische Voetbalbond en speelde in wit-zwarte kleuren. Looi Sport ging er van start in de regionale reeksen. Bij de invoering van de stamnummers in 1926 kreeg men nummer 565 toegekend.

De club klom op en in 1938 bereikte men voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd het derde niveau. Looi Sport kon er zich handhaven, maar een jaar later brak W.O.II uit. De competities werden dan ook een tijd onderbroken. In 1941 werden weer volwaardige competities ingericht, en Looi Sport speelde verder in Bevordering. Ook op het eind van de oorlog, in 1944-’45 werden de competities afgebroken en werden hervat vanaf 1945, maar Looi Sport strandde dat eerste seizoen als allerlaatste in zijn reeks. Na een half decennium verdween Looi Sport uit de nationale reeksen.

In 1951 werd de club koninklijk en de naam werd Koninklijke Voetbal Vereniging Looi Sport Tessenderlo. In 1953 bereikte de club na zeven jaar opnieuw de nationale reeksen, die nu sinds een seizoen eerder gevormd werden door de nieuwe nationale Vierde Klasse. Looi Sport wist er zich opnieuw te handhaven en eindigde er in 1957 zelfs als derde in zijn reeks, op vier punten van reekswinnaar KV Aarschot Sport. Dit resultaat kon men niet meer herhalen en in 1959 eindigde de cub uiteindelijk op een degradatieplaats. Na zes jaar zakte de club weer naar de Limburgse Provinciale reeksen.

Het duurde weer zeven jaar, tot 1966, eer Looi Sport terugkeerde in de nationale reeksen. De club eindigde er het eerste seizoen na de terugkeer meteen als derde. De volgende jaren eindigde men in de middenmoot, tot men in 1970 een tweede plaats haalde, weliswaar op een ruime achterstand van 12 punten op reekswinnaar SK Tongeren. Het jaar erop eindigde men nog als derde, en in 1972 slaagde men er uiteindelijk in de reeks te winnen. KVV Looi Sport stootte zo door naar Derde Klasse. De club wist er zich de volgende jaren met wisselende resultaten te handhaven in de middenmoot, met als beste klassering een vierde plaats in 1981. Men bleef echter een middenmoter, tot men het halverwege de jaren 80 moeilijker kreeg. In 1984 kon een degradatieplaats nog nipt vermeden worden, maar een voorlaatste plaats in 1985 betekende toch de degradatie. Na 13 seizoenen in Derde Klasse moest Looi Sport terug naar Vierde.

Na twee jaar in de middenmoot, wist Looi Sport in 1988 weer zijn reeks te winnen in Vierde Klasse en zo promoveerde men opnieuw naar Derde Klasse. Daar speelde men nog een aantal jaren als middenmoter, tot 1992. Men was er geëindigd met evenveel punten als KVO Aarschot en KFC Heultje. Looi Sport had echter meer verloren wedstrijden en werd als laatste van de drie, op een voorlaatste plaats, en zakte zo na vier jaar weer naar Vierde Klasse.

Looi Sport kon zich de volgende jaren nog redden in Vierde Klasse. In 1994 eindigde men vierde en behaalde men een plaats in de eindronde, maar daar bleek Wezel Sport te sterk. De club kon dit resultaat niet herhalen en halverwege de jaren 90 kwam uiteindelijk het verval. In 1996 eindigden men afgetekend op een laatste plaats. Na 30 seizoenen onafgebroken nationaal voetbal zakte de club weer naar de provinciale reeksen. Ook daar lukte het sportief niet meer voor de club. Men eindigde ook daar allerlaatste, na een seizoen waarin amper 11 punten werden behaald. De club kende financiële problemen en legde dan ook in 1997 de boeken neer. Stamnummer 565 verdween na een geschiedenis met vier decennia nationaal voetbal.

In 2002 nam een andere club uit de gemeente, KVV Thes Sport Tessenderlo, zijn intrek in de vroegere faciliteiten van Looi Sport. Na het verdwijnen van Looi Sport als beste club van de gemeente, zou ook Thes Sport een paar jaar later voor het eerst de nationale reeksen bereiken.

KVV Looi Sport kon enkele bekende voetballers voortbrengen: Julien Lodders, die later bij KSK Beveren speelde en Dirk Thoelen, eveneens bij KSK Beveren en VC Westerlo. Willy Reynders die van 1973 tot 1985 bij KVVLS speelde en nadien trainer werd bij Beerschot, KSK Beveren, KV Mechelen, KSC Lokeren, St.Truiden VV en KRC Genk. Ook Alfons Peeters speelde ooit bij Looi Sport (ex-Anderlecht en AAGent).    

Bron: Limo Wreck