Deze Waalse club werd als Union Sportive de Liège opgericht in 1908 en men sloot zich in augustus 1909 aan bij de Belgische Voetbalbond. US Liège ging er spelen in de regionale reeksen.
In 1926 bereikte US Liège voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd de Derde Klasse. In 1927 ging men spelen aan de “Bons-Buveurs” in Saint-Nicolas. In het tweede seizoen in Bevordering werd US Liège derde in zijn reeks. De volgende seizoenen kon men deze prestatie niet meer herhalen en in 1930 strandde men op een gedeelde 10de plaats met La Jeunesse d’Eupen en RFC Malmundaria. Tussen deze drie clubs moest een testmatch worden gespeeld, omdat de 12de plaats een degradatieplaats was. US Liège verloor thuis met 1-3 van Malmundaria, speelde 1-1 gelijk tegen Eupen, en moest degraderen. Na vier jaar verdween men in 1930 weer uit het nationale voetbal.
Een jaar later werd het aantal reeksen en clubs in de nationale afdelingen vergroot en US Liège steeg weer naar Bevordering in 1931. In 1932 werd de club koninklijk en heette voortaan Royale Union Sportive de Liège (RUS Liège). Men had het echter moeilijk in Bevordering en in 1933 volgde na twee seizoenen weer de degradatie. In 1936 keerde men nog eens weer in Bevordering, maar men eindigde allerlaatste en het verblijf bleef er beperkt tot één seizoen. RUS Liège zakte weer naar de regionale en provinciale reeksen, waar men nu de volgende decennia zou blijven spelen.
In 1953 moest de club de gronden in Saint-Nicolas verlaten en dreigde men zonder terrein te vallen. Men besloot dan maar te fusioneren met Gold Star Liège, een club dat pas drie jaar was opgericht. De fusieclub werd Royale Union Sportive Gold Star Liège genoemd en speelde verder met stamnummer 40.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be