Deze club ontstond eind 1923 en sloot zich begin 1924 aan bij de Belgische Voetbalbond en verkreeg later stamnummer 347. In Leuven waren eerder ook al de voetbalclubs Stade Louvaniste, Victoria FC Louvain en Sporting Club Louvain aangesloten bij de Voetbalbond. Hooger Op ging spelen in de Brabantse regionale reeksen en klom er geleidelijk op.
In 1933 bereikte de club voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd het derde niveau. Men trof er stadsgenoot Victoria aan. Hooger Op werd echter voorlaatste en zakte na amper een jaar weer naar de provinciale afdelingen. Drie jaar later, in 1937, promoveerde men nogmaals naar Bevordering, waar men ditmaal stadsgenoot Sporting Club aantrof. Hooger Op had het er opnieuw moeilijk, werd op twee na laatste en degradeerde zo opnieuw na één seizoen. De club zou nooit meer terugkeren op het nationale niveau.
Kort na de Tweede Wereldoorlog kwam het tot een fusie tussen Hooger Op FC en de Leuvense atletiekclub Olympic, die financiële problemen kende. Die atletiekclub ging voortaan verder als Hooger Op Leuven Athletiekclub. Ondertussen waren in Leuven voetbalclubs Sporting Club en Victoria samengegaan tot Daring Club Leuven, bij de Voetbalbond aangesloten met stamnummer 223. Ook Hooger Op sloot zich hier in 1949 bij aan en stamnummer 347 verdween. Ook de atletiekclub wijzigde mee van naam, en werd later bekend als Daring Club Leuven Atletiek.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be