Union Sportive de Laeken werd in 1907 opgericht en ging er spelen in de Brabantse regionale reeksen. Bij de invoering van de stamnummers in 1926 kreeg men stamnummer 281 toegekend. Bij het 25-jarig bestaan in 1932 werd de club koninklijk en de naam werd RUS de Laeken.
De Brusselse club klom op en in 1938 bereikte men voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd het derde niveau. Men eindigde er in de middenmoot. Door de Tweede Wereldoorlog werden de volgende competitieseizoenen onderbroken of werd er geen officiële competitie ingericht. Vanaf 1941 werd er weer officieel competitievoetbal gespeeld en RUS de Laeken bleef in de middenmoot van Bevordering spelen.
In het seizoen 1946-’47, het tweede seizoen na de oorlog, strandde de club echter op een laatste plaats en na zes seizoenen nationaal voetbal degradeerde de club weer naar de provinciale reeksen. R.U.S. de Laeken kon de volgende jaren niet meer terugkeren in het nationaal voetbal.
In 1964 fusioneerde men met een andere Brusselse club, Union Sportive du Centenaire. De naam werd gewijzigd in Royal Stade de Bruxelles en men bleef onder stamnummer 281 verder spelen.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be