Deze West-Vlaamse club ontstond als een bedrijfsvoetbalploeg in de schoot van het Koekelaarse bedrijf Atlas Palen. In 1968 sloot men zich als SV Atlas aan bij de bedrijfsvoetbalbond Corpo Oostende. Men behaalde er een promotie en won de Beker van Oostende. In 1975-’76 stapte men over naar een andere bond, Het Vrije Brugse Amateursvoetbalverbond. Daar mocht men starten in de hoogste reeks, waar men, op een seizoen na, de volgende jaren bleef spelen. Toen in 1993 de voorzitter veranderde van werkgever, werd de naam gewijzigd in VK Koekelare.

In 2000 maakte men uiteindelijk de overstap naar de Belgische Voetbalbond en kreeg er stamnummer 9359. VK Koekelare ging er van start in de laagste afdeling; Vierde Provinciale en werkte hun thuismatchen af in sportcentrum De Mote. In het tweede seizoen streed de geelzwarten al mee voor de titel. Men behaalde er de eindronde, maar die wist men niet te winnen. In het derde seizoen haalde men opnieuw de eindronde en nu kon men die wel winnend afsluiten. De club promoveerde zo in 2003 voor het eerst naar Derde Provinciale. Het verblijf in Derde Provinciale duurde niet lang, want in 2004 degradeerde men weer naar Vierde. In 2006 speelde men weer de eindronde, die men opnieuw won. De club promoveerde zo voor de tweede maal naar Derde Provinciale. Ook nu kende men er weinig succes. VK Koekelare werd er voorlaatste en zakte in 2007 alweer. De club bleef op en neer gaan, want in 2008 werd men terug kampioen en zo promoveerde men opnieuw naar Derde. Weer bleef men daar slechts een seizoen en in 2009 volgde opnieuw de degradatie. Twee jaar later, in 2011, volgde alweer een promotie naar Derde Provinciale. Dit keer konden ze wel het behoud verzekeren, na barragewedstrijden wist VK Koekelare zich te verzekeren van het behoud.

Ondanks dat de club pas in 2000 in de Belgische competitie speelde werd er vijftien jaar later, in 2015, een fusie aangegaan met de dorpsgenoten van Stormvogels Koekelare (stamnummer 2531 en opgericht in 1937). De fusieclub heette voortaan Voetbal Vereniging Koekelare, speelde verder met het stamnummer van Stormvogels en in de kleuren rood-zwart. V.V.K. startte in Derde Provinciale. 

Bron: Michael123456

Foto: Het Nieuwsblad  

V.K. Koekelare in het seizoen 2013-2014