Deze West-Vlaamse club ontstond in 2003 na het verdwijnen van de eerste voetbalclub uit de gemeente, KSV Ingelmunster. Die club was al in 1930 opgericht en speelde na de Tweede Wereldoorlog als SV Olympic Ingelmunster. In die periode speelde in de gemeente ook Molen Sport Ingelmunster. Beide clubs gingen vanaf 1962 samen verder als KSV Ingelmunster. Deze club was in de jaren 90 opgeklommen tot in de nationale reeksen, zelfs tot in Tweede Klasse. Toen echter ex-Eersteklasser KRC Harelbeke verdween, verhuisde KSV Ingelmunster naar het naburige Harelbeke en wijzigde zijn naam in Sporting West Ingelmunster Harelbeke.
Voor vele supporters was deze stap naar Harelbeke echter te groot. Om de leemte op te vullen richtte men een nieuwe club op, om het lange verleden van het Ingelmunsters voetbal voort te zetten. De nieuwe club werd Olympic Molen Sport Ingelmunster genoemd, een naam die verwijst naar de twee vroegere Ingelmunsterse clubs, Olympic en Molen Sport. OMS sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 9441 en nam de geelrode kleuren van het voormalige KSV Ingelmunster aan.
De club ging van start in de allerlaagste provinciale reeksen (Vierde Provinciale), maar kon zich de volgende jaren al gauw opwerken. Dankzij een kampioenstitel in Tweede Provinciale in 2009 stootte de club dat jaar al door naar het hoogste provinciale niveau, waar men in 2010 al meteen een plaats in de eindronde haalde.
In het seizoen 2010-’11 trof Ingelmunster in Eerste Provinciale SWI Harelbeke aan, de club die een klein decennium eerder was vertrokken uit de gemeente. De ploeg speelde een sterk seizoen en stond de laatste maanden lang aan de leiding. De laatste speeldagen verliepen echter moeizaam en concurrent SWI Harelbeke naderde tot op een punt voor de slotspeeldag. Ingelmunster verloor zijn slotwedstrijd, terwijl Harelbeke won en zo in extremis nog de titel greep. Ingelmunster miste zo een eerste promotie naar de nationale reeksen. Een seizoen later werd OMSI echter wel kampioen, waardoor ze in 2012-’13 voor het eerst uitkwamen in Vierde Klasse.
In 2017 vormde OMS Ingelmunster samen met KFC Izegem de nieuwe fusieclub KFC Mandel United dat verder speelde met het stamnummer 935 van Izegem. Stamnummer 9441 verdween.

Bron: LimoWreck

Foto: Knack 

Olympic Molen Sport in 2016