De club ontstond in januari 1930 als Sportvereeniging Ingelmunster en sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond onder stamnummer 1574. In de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog was de club inactief. Daarentegen speelde in Ingelmunster ook Football Club Naaipander Boys Ingelmunster, dat in 1941 was opgericht en was aangesloten bij het Katholiek Vlaamsch Sportverbond, een met de KBVB concurrerende amateurbond. In 1943 wilde deze club als Olympic Ingelmunster toetreden tot de Belgische Voetbalbond. Uiteindelijk nam het bestuur van deze club het verdwijnende SV Ingelmunster over, dat omgedoopt werd tot Sportvereeniging Olympic Ingelmunster en zo verder speelde bij de Belgische Voetbalbond. In 1957 werd de club koninklijk. Olympic speelde de op terreinen in de Heirweg Noord en had rood-geel als clubkleuren.

In 1945 was in Ingelmunster ook Football Club Molen Sport Ingelmunster aangesloten bij de voetbalbond, onder stamnummer 4254 en had blauw-wit als kleuren. Molen Sport speelde achter het café ’t Molentje. Deze club diende echter in de zomer van 1961 zijn ontslag in en men ging in de gemeente samen verder binnen één voetbalclub. Olympic wijzigde in 1962 dan ook zijn naam in Koninklijke Sportvereniging Ingelmunster. Het team speelde in rood-gele kleuren. De club maakte eind de jaren 90 een steile opgang. In 1996 speelde de club met 15 punten voorsprong kampioen in de West-Vlaamse Eerste Provinciale. In 1997 eindigde Ingelmunster al op een tweede plaats in Vierde Klasse, en kon dankzij de eindronde opnieuw promoveren. Het eerste seizoen in Derde Klasse werd de ploeg onmiddellijk weer tweede, maar kon in de eindronde een promotie naar Tweede Klasse niet afdwingen. Nog een seizoen later, in het seizoen 1998-’99, werd Ingelmunster echter kampioen in Derde Klasse A en promoveerde zo toch naar de Tweede Klasse. Het volgende seizoen, 1999-2000, werd Ingelmunster direct zesde in Tweede Klasse, en kon aan de eindronde deelnemen. Deze werd echter door La Louvière gewonnen, Ingelmunster werd tweede en miste zo de promotie. In 2001-’02 werd KSVI vice-kampioen in Tweede Klasse, en het kon opnieuw aan de eindronde deelnemen. De ploeg verloor zijn zesde en laatste wedstrijd van deze eindronde met 2-1 van RAEC Mons en zo eindigde Ingelmunster op slechts twee puntjes van RAEC Mons. De roodgelen werd derde in de eindronde en miste opnieuw nipt de promotie naar de Eerste Klasse, slechts enkele jaren nadat de club nog in de Provinciale reeksen speelde.

De club fusioneerde in 2002 (officieus) met het nabijgelegen KRC Zuid-West-Vlaanderen, voorheen bekend als KRC Harelbeke. De nieuwe club speelde verder met het stamnummer 1574 van Ingelmunster onder de naam KSV Ingelmunster Zuid-West. De clubkleuren werden de kleuren van beide vorige clubs, rood-geel-paars. De ploeg ging spelen in het Forestiersstadion van Harelbeke.

Bron: Vedett

Foto: Westvlaams voetbalboek

PS: meer foto’s van deze “Verdwenen Club” op facebook.com/K.S.V.Ingelmunster.R.I.P. (met dank aan: Eddy Vandekerckhove)

Seizoen 1981-’82