Deze Vlaams-Brabantse club werd opgericht in 1907 en sloot zich in 1909 aan bij de Belgische Voetbalbond. Men ging in het seizoen 1911-’12 voor het eerst in de regionale reeksen spelen. Bij de invoering van de stamnummers in 1926 kreeg Humbeek FC nummer 39 toegekend.
In 1926 werden de nationale reeksen uitgebreid tot drie niveaus en werd ook het aantal clubs in de nationale reeksen opgetrokken. Humbeek FC mocht zo dat seizoen voor het eerst aantreden in de nationale bevorderingsreeksen, vanaf toen het derde niveau. De rood-witte club wist er zich meteen te redden. In 1930 strandde men echter op een gedeelde elfde en degradatieplaats met Union Jemappes en tussen beide ploegen moest een testwedstrijd worden gespeeld. Humbeek verloor met 1-2 en zakte zo na vier seizoenen weer uit de nationale reeksen. In 1933 werd de club koninklijk en de naam werd Koninklijke Humbeek Football Club.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1943, keerde Humbeek terug in de nationale bevorderingsreeksen. Opnieuw wist de club zich er een paar seizoenen te handhaven. In 1944-’45 werden de competities omwille van de oorlog stopgezet. Een 15de plaats in 1947 betekende echter opnieuw de degradatie na drie seizoenen.
Humbeek FC speelde meer dan een decennium in de Brabantse provinciale afdelingen, tot men in 1961 er nog eens in slaagde de nationale bevorderingsreeksen te halen. Deze werden ondertussen gevormd door de Vierde Klasse. Men wist er zich het eerste seizoen nog te redden, maar na een voorlaatste plaats in 1962 degradeerde de club na twee seizoenen opnieuw naar Eerste Provinciale.
Zeven jaar later, in 1970, volgde weer een promotie naar Vierde Klasse. Humbeek kon er zich een paar jaar in de middenmoot nestelen, maar een 15de plaats in 1973 betekende nogmaals degradatie, ditmaal na drie seizoenen. In 1974 zakte de club een eerste maal naar Tweede Provinciale, twee jaar later promoveerde men weer naar Eerste Provinciale. Humbeek bleef er vervolgens spelen tot 1981, toen men nog eens naar Vierde Klasse steeg. In deze periode werd ook de Beker van Brabant gewonnen met een overwinning tegen Avenir Lembeek. Ditmaal was het verblijf in Vierde Klasse echter van erg korte duur. Humbeek werd voorlaatste en zakte al na amper een seizoen weer naar Eerste Provinciale. Begin jaren 90 was de club verder weggezakt naar Derde provinciale. Er werd nog tweemaal kampioen gespeeld, maar het verblijf in Tweede Provinciale was steeds een kort leven beschoren.
Na het seizoen 2016-’17 fusioneerde KFC Humbeek met FC Borght uit Eerste Provinciale. De nieuwe club KFC Borght-Humbeek vatte het seizoen 2017-’18 aan in Eerste Provinciale en bewaarde het historisch stamnummer 39.

Bron: LimoWreck

Foto: Belgisch Weekblad SportClub 

Humbeek FC in het seizoen 1951-’52