Deze Antwerpse club sloot zich bij de Belgische Voetbalbond aan in 1923 als Athletic Club Hemiksem. Een paar jaar eerder had in de gemeente ook al FC Hemiksem zich aangesloten. AC Hemiksem ging van start in de regionale reeksen.
ACH maakte gestaag opgang en bereikte in 1930 al de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd het derde niveau, iets waar de oudere dorpsgenoot FC niet in slaagde. AC Hemiksem werd in Bevordering meteen één van de beteren in hun reeks. In 1932 eindigde men als tweede, op amper een puntje van reekswinnaar Cappellen FC en miste men nipt de promotie. Het seizoen daarna nog als derde, maar daarna zakte men weg naar de middenmoot. In 1939 eindigde men nog eens bovenaan, op een gedeelde eerste plaats met RCS Hallois en RRC de Gand. Hallois had echter een verliesmatch minder en werd reekswinnaar. Het volgende seizoen werden de competities stilgelegd wegens de Tweede Wereldoorlog.
In 1941 werden de kampioenschappen terug ingericht en AC Hemiksem speelde verder in Bevordering. In 1944 werd een voorlaatste plaats opgetekend. Hemiksem had normaal gezien moeten degraderen, maar het volgende seizoen werd er omwille van de oorlog opnieuw niet gevoetbald. De competities werden in 1945 hervat. De Belgische Voetbalbond besliste om alle degradaties uit de Tweede Wereldoorlog ongedaan te maken en zo kon ook ACH opnieuw in Bevordering aantreden. Dit werd echter geen succes voor de club. Men werd afgetekend allerlaatste en na anderhalf decennium nationaal voetbal zakte men weer naar de Antwerpse regionale reeksen.
In 1954 werd de club koninklijk en de clubnaam werd KAC Hemiksem. In 1961 kwam het tot een samenwerking met de andere oude club uit de gemeente, KFC Hemiksem. De club ging nu verder als Koninklijke Verbroedering Hemiksem met stamnummer 360 van KAC Hemiksem.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be