De Luikse club met rood-blauwe kleuren sloot zich in het begin van de Tweede Wereldoorlog aan bij de Belgische Voetbalbond en had stamnummer 2913. Ze bleven er de volgende decennia in de provinciale reeksen spelen.

Met de komst van nieuwe voorzitter Gaetano Dell’Aera in 2007, begon de club, die op dat moment in Derde Provinciale speelde, aan een snelle opgang. In 2009 werd Cité Sport er kampioen en promoveerde naar Tweede Provinciale. Daar ging de club het volgende seizoen verder op dat elan en werd meteen ook kampioen in Tweede Provinciale en stootte zo in 2010 door naar het hoogste provinciale niveau. In Eerste Provinciale bleef Cité Sport goede resultaten halen en men sloot er het eerste seizoen af op een vierde plaats. In het tweede seizoen in Eerste Provinciale kende men nog meer succes. Cité Sport werd kampioen en kwam zo in 2012 voor het eerst in de nationale afdelingen. De club speelde hun thuiswedstrijden op de Cité du Corbeau.

In 2014 fusioneerde Cité Sport Grâce-Hollogne met Eersteprovincialer RFC Tilleur Saint-Gilles, die bij de KBVB was aangesloten met stamnummer 2878. De fusieclub speelde als FC Tilleur verder met stamnummer 2913 van Cité Sport in Vierde Klasse. 

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be