In 1928 ontstond in het Henegouwse Quévy-le-Grand al een eerste voetbalclub, Cercle Sportif de Quévy-le-Grand. De club speelde in blauw en geel, maar verdween in 1934 alweer.
Op het einde van de Tweede Wereldoorlog ontstond op 15 januari 1945 een nieuwe club, AS Quévy-le-Grand et Extensions. De club koos opnieuw geel en blauw als kleuren. Men sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond en ging in de provinciale reeksen spelen.
In 1989 fusioneerde de club met het naburige FC Genly-Noirchain. De nieuwe clubnaam werd Union Sportive Genly-Quévy ’89 en men ging in oranje en blauw spelen. In 1995 werd de club bij haar 50-jarig bestaan koninklijk.
De club bleef lang in de lagere provinciale reeksen spelen, maar maakte in het begin van de 21ste eeuw opgang. In 2007 won RUSG-Quévy zijn reeks in Derde Provinciale en promoveerde naar Tweede Provinciale. Na twee jaar werd men ook daar kampioen en zo bereikte men in 2009 het hoogste provinciale niveau waar men ook goede resultaten behaalde want men haalde er de volgende seizoenen telkens de eindronde. In 2010 en 2011 strandde men in de provinciale eindronde, maar in 2012 won men deze toch en stootte door naar de interprovinciale eindronde. Die wist men ook te winnen, en zo promoveerde de club voor het eerst in haar bestaan naar Vierde Klasse.
RUS Genly-Quévy ’89 kon in zijn debuutseizoen standhouden in Vierde Klasse, maar het tweede seizoen strandde men op een degradatieplaats. Zo degradeerde de club in 2014 na twee seizoenen terug naar de provinciale reeksen.
Op 1 juli 2015 werd een fusie aangegaan met de in februari van dat jaar failliet verklaarde tweedeklasser RAEC Mons. De club ging als Royal Albert Quévy-Mons spelen onder het stamnummer 4194 in het Stade Charles Tondreau in Bergen.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be