De club ontstond reeds als liefhebbersploeg begin jaren 20 maar in 1934 sloot men uiteindelijk als Eendracht Genenbos aan bij de Belgische Voetbalbond en ging van start in de Limburgse Provinciale reeksen onder stamnummer 2144.
In de jaren tachtig kende de club uit de deelgemeente van Lummen echter een succesvolle periode. In 1982 promoveerde men dankzij een tweede plaats naar Tweede Provinciale. In 1987 speelde men daar kampioen, en Genenbos promoveerde verder naar Eerste Provinciale. Ook in de hoogste provinciale reeks bleef men sterk presteren. Eendracht Genenbos pakte ook daar de titel, en stootte zo voor het eerst in zijn bestaan door naar het nationale voetbal.
De Vierde Klasse bleek echter moeilijk voor de club. Het eerste seizoen kon men nog net de degradatie ontlopen, maar in 1990 strandde men op een voorlaatste plaats, en de club zakte terug naar de provinciale afdelingen. Ook daar zakte Genenbos weer verder weg, tot in Derde Provinciale.
Eind jaren 90 kon de geelrode club weer opklimmen naar Tweede Provinciale en in 2004 steeg Eendracht weer naar de hoogste provinciale reeks. In 2006 eindigde men op een gedeelde eerste plaats met enkele andere clubs. Genenbos mocht naar de eindrondes en kon doorstoten tot in de interprovinciale eindronde waar Soignies Sports te sterk was. Genenbos miste zo een mogelijke nieuwe promotie naar de nationale reeksen. Het volgende seizoen begon KVVEG opnieuw sterk, maar uiteindelijk kwam de club in financiële moeilijkheden. Desondanks deze problemen kon men toch nog meestrijden voor een eindrondeplaats. In 2008 degradeerde de club opnieuw naar Tweede Provinciale.
Na het seizoen 2011-’12 gaf de club dan toch algemeen forfait en stamnummer 2144 werd geschrapt.

Bron: Johan N.

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be