Deze Luikse club werd opgericht in 1904 en sloot aan in 1908 bij de Belgische voetbalbond. In 1921 verscheen de club voor het eerst in de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd de Tweede Klasse, maar werd echter laatste en zakte meteen weer. Het jaar erop promoveerde men opnieuw, maar weer werd men allerlaatste, en degradeerde terug na een seizoen.
In 1926 werden de Belgische nationale reeksen met een niveau uitgebreid. De bevorderingsreeksen zouden voortaan door een Derde Klasse gevormd worden. Fléron kon opnieuw aantreden in de uitgebreide nationale reeksen, en werd er zelfs meteen kampioen. In 1927 stootte men zo opnieuw door naar de Tweede Klasse. Maar terug werd men allerlaatste en opnieuw degradeerde de club na amper één seizoen.
FC moest de volgende jaren in Bevordering telkens tegen degradatie strijden. In 1931 eindigde men zelfs opnieuw op de laatste plaats. Door een uitbreiding van het aantal reeksen in Tweede en Derde Klasse en de bijhorende uitbreiding van een aantal clubs in de nationale reeksen, kon Fléron desondanks in Bevordering blijven. Dit bleek echter uitstel van executie, want in 1932 strandde men alweer op een degradatieplaats. De club bleef de eerste helft van de jaren 30 wat zoeken naar zijn plaats. Er volgenden immers een degradatie in 1932, een promotie naar Bevordering in 1933, terug een degradatie in 1934 en alweer een promotie naar Bevordering in 1935. Daarna kon stamnummer 33 zich eindelijk handhaven in de nationale bevorderingsreeksen. In 1939, vlak voor de Tweede Wereldoorlog, pakte men er uiteindelijk de titel, en zo promoveerde men na 11 jaar weer naar Tweede Klasse. Fléron had het echter moeilijk want in 1944 werd men laatste. Er zakten echter geen clubs in dit oorlogsjaar, en kon men opnieuw blijven op dat niveau. De Luikenaars hielden het nog even vol na de oorlog, maar toen men in 1948 weer laatste werd, zakte men echter voorgoed uit Tweede Klasse.
Fléron bleef de volgende jaren in Bevordering, de Derde Klasse, spelen. In 1952 werden er grote competitiehervormingen doorgevoerd. De nationale bevorderingsreeksen zouden voortaan gevormd worden door een Vierde Klasse, en het aantal reeksen en clubs in de hogere afdelingen werd gereduceerd. Fléron bleef weliswaar in Bevordering spelen, maar dit was nu dus de Vierde Klasse.
Halverwege de jaren vijftig kende de club een wisselvallige periode. In 1956 zakte men na bijna twee decennia nationaal voetbal even terug naar de Luikse Eerste Provinciale, maar een jaar later keerde de club alweer terug in Bevordering, en werd er zelfs meteen kampioen. Fléron mocht zo in 1958 weer naar Derde Klasse, en ging er aanvankelijk zelfs door op zijn elan. Het eerste seizoen sloot men er af op een derde plaats. De volgende jaren kon men dit echter niet herhalen, en in 1962 was het weer over. Na vier jaar zakte men terug naar Vierde Klasse.
Fléron zou de rest van de jaren 60 nog ups en downs kennen in Vierde Klasse, met in 1964-’65 en 1967-’68 telkens één seizoen in Eerste Provinciale. Rond 1970 kende men nog even een betere periode. In 1971 werd zelfs nipt een titel gemist. Fléron eindigde tweede, op amper één puntje van kampioen Herve FC. De volgende jaren ging het echter seizoen na seizoen minder, tot men in 1975 opnieuw degradeerde naar de provinciale reeksen.
Ditmaal kon Fléron geen terugkeer naar de nationale reeksen meer afdwingen, en men bleef de rest van de 20ste eeuw in de provinciale afdelingen hangen.

In 2002 ging men een fusie aan met de jongere club Royal Star Romsée dat aangesloten was bij de KBVB met stamnummer 4154. De fusieclub ging Royal Star Fléron FC heten, en speelde met het oude stamnummer 33. 

Bron: LimoWreck 

Foto: Blanvalet

Fléron FC in 1938