In 1922 besloten de officieren van het Belgische Luchtmacht, gestationeerd op het oude vliegplein Haren-Evere een voetbalploeg op te richten, naar het voorbeeld van hun Britse collega’s. Zo ontstond SC Evere waarbij de spelers de bijnaam “Les Aviateurs” kregen. Spoedig trok de club ook jongeren uit Evere aan. In 1934 kwam voor de eerste maal een niet-militair aan het hoofd van de club. Tot aan de Tweede Wereldoorlog bleef de club op het militaire vliegveld spelen.
In 1945 fusioneerde de club met een ander team, Evere HO, en vormde zo SC Evere HO. In 1989 fusioneerde de ploeg met Young Fellows Evere, en in 1994 werd Red Star Evere ook opgeslorpt. Het stamnummer 410 bleef behouden, de kleuren werden groen-zwart.
In 2011 werd RFC Evere kampioen in Tweede Provinciale en promoveerde naar de hoogste Brabantse provinciale reeks. Evere eindigde als 13de in de rangschikking. Meteen na dit eerste seizoen besloot men echter samen te gaan met een andere groeiende Brusselse club, RUS Albert Schaerbeek (RUSAS). De nieuwe club ging verder als Crossing Schaerbeek Evere met stamnummer 4070 van het RUSAS. Voetbalclub RRC d’Etterbeek, aangesloten met stamnummer 311, kocht het stamnummer 410 van Evere en ging in Eerste Provinciale spelen.

Rode Duivel Michy Batshuayi speelde als 10-jarige bij RFC Evere in het seizoen 2003-2004. 

Bron: Lunacharsky 

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be