Deze Oost-Vlaamse club met geelzwarte kleuren werd opgericht in 1972, en was de eerste drie decennia actief in het KKVS (Koninklijk Katholiek Sport Verbond).
In 2004 werd uiteindelijk de overstap gemaakt naar de KBVB, waar men onder stamnummer 9450 van start ging op het allerlaagste niveau, Vierde Provinciale. In 2006 dwong Elene de promotie af naar Derde Provinciale. In 2011 mocht ook in die reeks de titel gevierd worden en promoveerde men verder naar Tweede Provinciale. Doordat de huurovereenkomst voor het bespelen op hun terrein op de Rijkbos werd beëindigd voor aanvang van het seizoen 2011-’12, moest er uitgekeken worden naar een alternatief. De club stelde hun voortbestaan even veilig door de garantie te krijgen van de stad Zottegem en de goedkeuring van KSV Sottegem om voortaan hun thuiswedstrijden te spelen in het Stedelijk sportstadion Jules Matthijs.
In 2014 fusioneerde Eendracht Elene uiteindelijk met het naburige Eendracht Grotenberge. De fusieclub werd Eendracht Elene-Grotenberge genoemd en speelde verder met stamnummer 3861 van Grotenberge. Stamnummer 9450 werd geschrapt.

Bron: Erik1980, Eendracht Elene-Grotenberge

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be