VV Heidebloem Dilsen sloot zich in het begin van de Tweede Wereldoorlog, in 1941, aan bij de Belgische Voetbalbond en kreeg stamnummer 2986. De club bleef een halve eeuw lang in de Limburgse provinciale reeksen spelen.

In 1994 promoveerde men voor het eerst naar de nationale reeksen. De geelgroene club wist er zich meteen goed te redden in Vierde Klasse. Na een goed eerste seizoen eindigde men de volgende jaren in de middenmoot. In 1998 haalde Heidebloem Dilsen een plaats in de eindronde, maar daar verloor men meteen van Verbroedering Denderhoutem. Een jaar later kende men meer succes en Dilsen werd met ruime voorsprong winnaar van zijn reeks. De club promoveerde zo in 1999 voor het eerst naar de Derde Klasse. Het werd echter geen succes. Heidebloem streed er tegen de degradatie, er kwam onenigheid tussen de club en de clubvoorzitter en de club raakte in financiële problemen. Er waren even fusiegesprekken met naburige clubs als FC Neeroeteren en Eendracht Club Rotem, maar deze plannen sprongen af. De club eindigde allerlaatste in zijn reeks en ging uiteindelijk in 2000 in vereffening.
Enkelen richtten kort daarna een nieuwe club op, Dilsen V.V. dat zich bij de KBVB aansloot met stamnummer 9380 en van start ging in 4de Provinciale. Deze nieuwe club nam de groen-gele kleuren van Heidebloem Dilsen over en ging op de terreinen van de verdwenen club spelen. Het stadion werd als herinnering omgedoopt tot Heidebloemstadion.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie.be