FC Denderleeuw werd opgericht op 30 juli 1953 en kreeg bij de KBVB stamnummer 5647. De Oost-Vlaamse club slaagde erin geleidelijk op te klimmen tot de Vierde Klasse. In 1973 werd men kampioen en kon voor het eerst aantreden in Derde Klasse. Dat verblijf duurde slechts twee seizoenen en Denderleeuw zakte weer. De blauw-zwarten kende afwisselende resultaten, en zakte in de jaren 80 terug tot in de provinciale reeksen.
In de jaren 90 slaagde Denderleeuw erin een sterke opmars te maken. In 1992 keerde men terug uit Eerste Provinciale en pakte direct de titel in Vierde Klasse. Vanaf 1993-’94 kon FCD zo weer aantreden in Derde Klasse. Na slechts drie seizoenen slaagde men erin te promoveren naar Tweede Klasse.

In 2001 fusioneerde FC Denderleeuw met FC Eendracht Hekelgem (stamnummer 6826). Deze Vlaams-Brabantse club was op het eind van de jaren 90 in korte tijd ook opgeklommen tot in Tweede Klasse, maar was net terug op een degradatieplaats beland. De fusieclub bleef de kleuren en het stamnummer van FC Denderleeuw houden en ging FC Denderleeuw EH heten.

Bron: Lexicon der Clubs, LimoWreck

Foto: De Gazet van Aalst 

FC Denderleeuw in 1969