Sporting Club Châtelet sloot zich in 1926 aan bij de Belgische Voetbalbond, waar men stamnummer 725 kreeg toegekend. De club nam groen en wit als kleuren aan, en nam in haar logo de afbeelding van een wolf op. Châtelet ging in de Henegouwse provinciale reeksen spelen.
De club maakte er meteen opgang en steeg in 1930 naar Tweede Provinciale en dankzij een titel bereikte men in 1937 de hoogste provinciale reeks. Na de oorlog zakte de club weer en in 1953 zakte men zelfs naar Derde Provinciale, maar een jaar later kon men terug promoveren naar tweede. In 1956 werd de club koninklijk.
Dankzij eindrondewinst promoveerde Royal Châtelet SC in 1999 weer naar Eerste Provinciale. De club kende een succesvolle periode in het begin van de 21ste eeuw. In het seizoen 2000-’01 won men de Beker van Henegouwen en ook in de competitie was de club provinciaal bij de besten. In 2001 won Châtelet SC de provinciale eindronde, maar daarna werd men in de interprovinciale eindronde uitgeschakeld door vierdeklasser KFC Izegem. In 2002 won men opnieuw hun eindronde. Ditmaal moest men niet naar de interprovinciale eindronde, want door de fusie van Union Doornik en Racing Doornik verdween er een Henegouwse club in de nationale reeksen en mocht Châtelet SC als eindrondewinnaar meteen promoveren naar de nationale reeksen.
In het debuutseizoen in Vierde Klasse kende Châtelet echter weinig succes. Men haalde in de competitie slechts één overwinning en men eindigde het seizoen met 9 punten afgetekend als allerlaatste. De club zakte zo na een seizoen weer naar Eerste Provinciale.
Châtelet bleef de volgende jaren in de provinciale afdelingen en zakte even weg naar Tweede Provinciale. Men kon echter gauw terugkeren op het hoogste provinciale niveau en in 2014 behaalde men een plaats in de provinciale eindronde. Châtelet won die en mocht naar de interprovinciale eindronde die men won van Vierdeklasser Racing Waregem en de Luxemburgse provincialer ROC Meix-devant-Virton. Na elf jaar provinciaal voetbal promoveerde men zo nogmaals naar de nationale Vierde Klasse.

In 2015 verhuisde de club naar het leegstaande Stade des Marais van RFC Farciennes, dat een seizoen eerder zijn activiteiten had stopgezet. De club veranderde zijn naam in Royal Châtelet Farciennes Sporting Club.

Bron: LimoWreck