De club ontstond in 1974 binnen de Marokkaanse gemeenschap in het Brusselse als FC Etoile Marocaine en ging spelen in een amateurbond. In 1987 sloot men zich aan bij de Belgische Voetbalbond onder stamnummer 9093 en begon in de laagste Brabantse provinciale reeks. Stelselmatig groeide de club en bereikte de Tweede Provinciale waar men in 1997 reekswinnaar werd. In 1ste Provinciale kende de club echter financiële problemen. Etoile verloor haar gehuurde terrein in Wemmel en de jeugdwerking viel stil. Ook sportief was men vlug weer weggezakt. In 1998 eindigde men op een laatste plaats en verdween zo na een seizoen weer uit Eerste Provinciale. Het volgende seizoen kende men in Tweede Provinciale nog meer problemen. Men behaalde in de competitie slechts vijf punten met een doelpuntensaldo van 17-148 en zakte zo in 1999 verder weg naar Derde Provinciale. De club kreeg een nieuw bestuur en ging in Brussel spelen.
In Derde Provinciale kon men zich redden en in 2001 werd Etoile er alweer tweede. Een andere Brusselse club, FC Atlas de Bruxelles was het jaar verdien weggezakt uit Eerste Provinciale en verdwenen. Leden van Etoile en Atlas gingen samenwerken, onder meer in de jeugdvorming, en de clubnaam werd gewijzigd van FC Etoile Marocaine in AS Etoile Bruxelles-Capitale.
De Brusselaars zette nu weer betere resultaten neer, en na een titel in 2005 promoveerde men weer naar Tweede Provinciale. In 2009 werd men ook daar kampioen en de club keerde terug op het hoogste provinciale niveau. De clubnaam werd gewijzigd in CWAS Etoile Bruxelles. Men kon zich de volgende jaren handhaven in Eerste Provinciale. In 2012 veranderde alweer de clubnaam en heette voortaan SC Etoile Bruxelles.
In juni 2013 fuseerde de club met Blue Star Bruxelles, een club met joodse roots, aangesloten bij de Voetbalbond met stamnummer 6576. De fusieclub speelde verder als Sporting Bruxelles met het stamnummer van Blue Star. Stamnummer 9093 van Etoile werd geschrapt.

Bron: LimoWreck

Foto: Sporting Bruxelles 

FC Etoile Marocaine begin jaren 80