In 1907 werd Sportvereniging Blankenberge opgericht, dat zich aansloot bij de Belgische Voetbalbond en startte in de West-Vlaamse provinciale reeksen.
In 1923 promoveerde de rood-witte club voor het eerst naar de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd het tweede niveau. In 1925, na twee seizoenen, zakte Blankenberge weer naar de provinciale afdelingen. Na een jaar kon de club echter terugkeren naar het nationaal niveau. Net na dit seizoen werd het aantal nationale competitieniveaus uitgebreid, zodat vanaf 1926 de bevorderingsreeksen voortaan de Derde Klasse was. Bij de invoering van de stamnummers dat jaar kreeg SV Blankenberge stamnummer 48 toegekend. In zijn reeks kreeg men bovendien het gezelschap van stadsgenoot Daring Club Blankenberge, een jongere club die in 1921 was opgericht, en bij de Belgische Voetbalbond was aangesloten met stamnummer 146. Daring degradeerde na dit ene seizoen; SV Blankenberge kon zich ditmaal meerdere jaren redden.
In het seizoen 1930-’31 eindigde men als allerlaatste. Na dat voetbaljaar werd er echter een extra reeks in Tweede en Derde Klasse gecreëerd. Het aantal clubs in de nationale reeksen werd uitgebreid, zodat SVB ondanks zijn laatste plaats niet hoefde te degraderen. Het jaar nadien pakte men zelfs de titel, zodat de club vanaf 1932 aantrad in de Tweede Klasse. Bij het 25-jarig bestaan dat jaar kreeg men ook het predicaat Koninklijk.
In 1935 degradeerde KSV opnieuw naar Bevordering, waar men terug stadsgenoot Daring aantrof. In 1937 degradeerde KSVB opnieuw, en zakte zo weg uit het nationaal voetbal en bleef de volgende jaren in de West-Vlaamse provinciale reeksen spelen.
In 1957 pakte men uiteindelijk nog eens de titel in Eerste Provinciale, zodat de club na twee decennia nog eens promoveerde naar de nationale bevorderingsreeksen, ondertussen de Vierde Klasse. Blankenberge zette de eerste jaren meteen goede resultaten neer. In het tweede seizoen, 1958-’59, eindigde de club als tweede, op amper twee punten van reekswinnaar US du Centre. Halverwege de jaren 60 kreeg men het moeilijker, tot men in 1969 op een degradatieplaats strandde. Na twaalf seizoenen zakte KSV Blankenberge zo terug naar Eerste Provinciale. Halverwege de jaren zeventig zou men zelfs ook daaruit wegzakken.
Eind jaren 90 speelde “rood-wit” in Tweede Provinciale, waar het in 2000 bijna uit degradeerde. Daring Blankenberge was de voorbije jaren kunnen opklimmen van Tweede Provinciale tot de nationale Vierde Klasse. In 2000 beslisten beide clubs uiteindelijk samen te gaan. Het stamnummer 48 van KSV werd overgenomen; stamnummer 146 van Daring werd geschrapt. Uit het rood-wit van SV en het wit-zwart van Daring werden de clubkleuren rood, wit en zwart gekozen. De naam werd Sporting Club Blankenberge en ging van start in Vierde Klasse.

Bron: Rubentj

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be