De Henegouwse club werd opgericht in de jaren 20 en sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond. FC Binchois ging er van start in de regionale reeksen en had stamnummer 207.

FC Binchois klom op en bereikte in 1931 de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd het derde niveau. Men strandde er in hun debuutseizoen op de voorlaatste plaats en degradeerde zo weer. Na een seizoen, in 1932, promoveerde men alweer naar de nationale reeksen, maar opnieuw kende men er weinig succes. FC Binchois eindigde ditmaal als laatste en zakte weer na een seizoen. De club bleef op en neer gaan, want in 1935 slaagde men er opnieuw in om al na een seizoen terug te keren naar de nationale reeksen. Ditmaal eindigde men er het eerste seizoen in de middenmoot en kon men zich wel redden. Een seizoen later strandde het ondertussen Koninklijk geworden RFC Binchois afgetekend op een allerlaatste plaats in zijn reeks en opnieuw volgde de degradatie. De club zou nu niet meer terugkeren in de nationale reeksen.

In 1942 groepeerden verschillende lokale clubs uit Binche zich en ontstond voetbalclub Union Sportive Binchoise, dat zich bij de Belgische Voetbalbond aansloot met stamnummer 4170. Stamnummer 207 van RFC Binchois werd geschrapt.

Bron: LimoWreck

PS: Foto’s van deze “Verdwenen Club” zijn welkom via vergane-voetbal-glorie@telenet.be